2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Reklámszövetség igazat adott Gelencsér Ferencnek, a Momentum elnökének, aki szerint ízléstelen és hazug, hogy bombaként ábrázolja a kormány az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat az új nemzeti konzultációt reklámozó fotón. 

Erről most már „papír van” – jelentette ki Gelencsér Ferenc.

A Reklámszövetség végső döntése azt bizonyítja, hogy a kormány hazudik az embereknek – kezdi bejegyzését a Momentum elnöke.

„Teljesen egyértelmű, a kormány mostani, Putyin háborújának áldozataival szemben érzéketlen, ízléstelen és mélyen hazug kampánya etikátlan és embertelen. Éppen ezért, még októberben, levelet írtam a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságának, hogy ez a mostani hazug konzultációs kampány egyértelműen reklámetikai szabályokat és emberi normákat sért” – idézi fel a politikus Facebook-posztjában, amit az ATV szúrt ki.

Gelencsér közölte, hogy a Reklámszövetség első megkeresésére azt válaszolta: nem fognak vizsgálatot indítani, mert az általuk megalkotott Magyar Reklámetikai Kódex szerint nem vizsgálnak politikai hirdetéseket.

Ezután a pártelnök felhívta rá a figyelmüket, hogy „a saját etikai kódexük szerint igenis vizsgálhatják a kampányt, mert a Népszavában társadalmi célú hirdetésként jelentek meg a kormány bombával ábrázolt hirdetései” – írja a bejegyzésben. 

A „Bizottság azonban most mégis úgy döntött, hazudjon bármit is a kormány, az igazság az, hogy amit csinál, az bizony a kormány népszerűsítését szolgáló politikai reklámkampány” 

–fogalmaz Gelencsér.

„Mi a Momentummal azért építünk egy új többséget, hogy végre szakítsunk ezzel a hazugságokkal és átverésekkel teli közélettel. Mert ez a 30 éve épülő politikai kultúra a jólétet nem, csak megélhetési válságok sorozatát hozta el. Csak rajtunk múlik, sikerül-e lezárnunk a hazugság és szegénység korszakát, hogy elhozzuk a kort, ami az igazságok kimondására épülve hozza el a jólétet Magyarországon” – teszi hozzá posztjában.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!