<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A Reklámszövetség igazat adott Gelencsér Ferencnek, a Momentum elnökének, aki szerint ízléstelen és hazug, hogy bombaként ábrázolja a kormány az Oroszország ellen bevezetett uniós szankciókat az új nemzeti konzultációt reklámozó fotón. 

Erről most már „papír van” – jelentette ki Gelencsér Ferenc.

A Reklámszövetség végső döntése azt bizonyítja, hogy a kormány hazudik az embereknek – kezdi bejegyzését a Momentum elnöke.

„Teljesen egyértelmű, a kormány mostani, Putyin háborújának áldozataival szemben érzéketlen, ízléstelen és mélyen hazug kampánya etikátlan és embertelen. Éppen ezért, még októberben, levelet írtam a Magyar Reklámszövetség Reklámetikai Bizottságának, hogy ez a mostani hazug konzultációs kampány egyértelműen reklámetikai szabályokat és emberi normákat sért” – idézi fel a politikus Facebook-posztjában, amit az ATV szúrt ki.

Gelencsér közölte, hogy a Reklámszövetség első megkeresésére azt válaszolta: nem fognak vizsgálatot indítani, mert az általuk megalkotott Magyar Reklámetikai Kódex szerint nem vizsgálnak politikai hirdetéseket.

Ezután a pártelnök felhívta rá a figyelmüket, hogy „a saját etikai kódexük szerint igenis vizsgálhatják a kampányt, mert a Népszavában társadalmi célú hirdetésként jelentek meg a kormány bombával ábrázolt hirdetései” – írja a bejegyzésben. 

A „Bizottság azonban most mégis úgy döntött, hazudjon bármit is a kormány, az igazság az, hogy amit csinál, az bizony a kormány népszerűsítését szolgáló politikai reklámkampány” 

–fogalmaz Gelencsér.

„Mi a Momentummal azért építünk egy új többséget, hogy végre szakítsunk ezzel a hazugságokkal és átverésekkel teli közélettel. Mert ez a 30 éve épülő politikai kultúra a jólétet nem, csak megélhetési válságok sorozatát hozta el. Csak rajtunk múlik, sikerül-e lezárnunk a hazugság és szegénység korszakát, hogy elhozzuk a kort, ami az igazságok kimondására épülve hozza el a jólétet Magyarországon” – teszi hozzá posztjában.