<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A Siemens Energy kész segíteni a Gazpromnak az Északi Áramlat 1 olajszivárgása miatt, a G7 ársapkát akar az orosz olajra, vasárnap sugározza a BBC Olena Zelenszkával készült interjúját, eltemették Mihail Gorbacsovot. Háborús összefoglaló.

 • Az orosz energiaipari nagyvállalat, a Gazprom közölte, hogy a Siemens Energy kész segíteni az Északi Áramlat 1 gázvezeték meghibásodott berendezéseinek megjavításában, de azt állította, hogy nem találták sehol a nyomát, ahol elvégezhették volna a munkát. A Gazprom, az állami tulajdonban lévő olaj- és gázipari cég péntek este meghosszabbította az Északi Áramlat 1 gázvezetékeken keresztül Németorszába irányuló gáz leállítását, a vezeték kulcs kulcsturbinájának „meghibásodásaira” hivatkozva.

 • Az EU elvárja Oroszországtól, hogy tartsa tiszteletben a meglévő energiaszerződéseket, de kész megfelelni a kihívásnak, ha ezt nem teszi meg – mondta Paolo Gentiloni gazdasági biztos. Gentiloni azután beszélthogy Oroszország eltörölte a németországi fontos gázszállítási útvonal újraindítására vonatkozó szombati határidőt, ami tovább mélyítette Európa nehézségeit a téli üzemanyag-ellátás terén. 

A díszőrség tagjai Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő nyitott koporsójánál a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában 2022. szeptember 3-án. A Nobel-békedíjas Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el. Fotó: MTI/EPAA díszőrség tagjai Mihail Gorbacsov egykori szovjet államfő nyitott koporsójánál a moszkvai Szakszervezetek Házának oszlopcsarnokában 2022. szeptember 3-án. A Nobel-békedíjas Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió első és egyben utolsó elnöke augusztus 30-án, hosszú és súlyos betegség után, 91 éves korában hunyt el. Fotó: MTI/EPA

 • A Gazprom bejelentése, miszerint az Északi Áramlat 1-es vezeték nem indul újra, azt követően érkezett, hogy a G7 pénzügyminiszterei úgy döntöttek, hogy árplafont vezetnek be az orosz olaj miatt. A miniszterek közleményükben kifejtették, hogy a felső határt úgy tervezték, hogy mindenképpen csökkentse Oroszország bevételeit, amit a háborúra fordíthat.

 • Szombaton a hajnali órákban ismét kikapcsolták az orosz kézben lévő zaporizzsjai atomerőművet Délkelet-Ukrajnában - közölték a helyi, oroszok által támogatott hatóságokVlagyimir Rogov, a Kreml által kinevezett regionális bizottság tagja azt állítja, hogy a hosszan tartó lövöldözés megsemmisített egy kulcsfontosságú távvezetéket.

 • Törökország elnöke, Recep Tayyip Erdoğan azt mondta Vlagyimir Putyinnak, hogy országa segítő szerepet tölthet be az ukrajnai zaporizzsjai atomerőművel kapcsolatban. Az elnökök telefonon beszéltek, ahol az ukrán gabonaexporttal kapcsolatos fejleményekről is beszéltek – áll a török elnökség közleményében. 

 • Hanna Zamazejeva, a regionális tanács vezetője szerint nyolcéves gyermek halt meg egy orosz lövöldözésben a dél-ukrajnai Mikolajiv régióban ma reggel. Két másik gyerek is megsérült az orosz lövöldözésben Mikolajiv és Bereznehuvat városában

 • Az orosz csapatok éjszaka rakétatámadást indítottak a kelet-ukrajnai Kramatorszk és Szlovjanszk ellen – közölte a donyecki régió kormányzója, Pavlo Kirilenko. 

 • Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője állítólag azt mondta, hogy „határozatlan idejű és hosszú” szünetet tervez. A 45 éves Kadirov által közzétett videóban állítólag azt mondja, úgy véli, „eljött az idő”, hogy távozzon. Kadirov 2007 óta vaskézzel irányítja az orosz csecsenföldi köztársaságot.

 • Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azzal vádolta a nyugatot, hogy Ukrajna támogatására „halálos sakkjátszmát” játszanak. Medvegyev, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács alelnöke, azzal vádolta a nyugati országokat, hogy megpróbálják kihasználni a konfliktust, hogy Oroszországot „a szétesés felé” taszítsák.

 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint az ukrán erők "taktikai meglepetéssel" jelentős ellentámadást intéztek. Napi hírszerzési tájékoztatóján azt mondta, hogy ezt az orosz hadsereg rossz logisztikájának és adminisztrációjának köszönhetően tudta megtenni. 

 • Ukrajna first lady-je, Olena Zelenszka azt mondta, hogy míg az ukrajnai háború gazdasági hatásai kemények a szövetségeseikre néve, s a britek filléreket számolnak, addig az ukránok az áldozataikat számolják. Olena BBC-nek adott interjújában, amelyet vasárnap sugároznak, azt mondta, ha erős Ukrajna támogatottsága, akkor a válság is rövidebb lesz.

 • Az oroszok végső tiszteletüket fejezték ki Szovjetunió utolsó elnökénél, Mihail Gorbacsovnál. A búcsúztatót különösebb felhajtás nélkül tartották, és Vlagyimir Putyin elnök sem volt jelen. Több ezer gyászoló állt sorba, hogy csendesen elhaladjanak Gorbacsov nyitott koporsója mellett, miközben díszőrök vették körül az orosz zászló alatt a történelmi Oszlopok termében. Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke is lerótta kegyeletét Moszkvában. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.