3p
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


			
		
mfor.hu

Hat percig tartott az esemény, kérdésekre nem válaszoltak.

Meglehet, rekord rövid tájékoztatót tartott ma a köztelevízión keresztül az Operatív Törzs. Talán, ha hat percig tartott a közvetítés, melynek során Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa ismertette a járványügyi előírások megszegőivel szembeni intézkedések adatait, majd Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismételte el a reggel már publikált járványügyi adatokat, ezt követően pedig az oltással, a rendelkezésre álló oltóanyagokkal kapcsolatban adott tájékoztatást - melyek érdemi új információkat nem tartalmaztak ahhoz képest, amelyeket az elmúlt napokban már elmondtak.

A mai tájékoztató résztvevői egy korábbi közvetítés alkalmávalA mai tájékoztató résztvevői egy korábbi közvetítés alkalmával

Újságírói kérdésekre sem adtak választ. Pedig lapunk kíváncsi lett volna arra, hogyan értékeli az operatív törzs, hogy már közel 30 ezer honfitársunk hunyt el a koronavírusra visszavezethetően, milyen következtetések adódnak más országok halálozási statisztikáival összevetve, figyelembe véve az esetleg eltérő nyilvántartási módszertanokat.

Galgóczi Ágnes szerint a járvány harmadik hulláma lecsengőben van, a 19. héten vizsgált szennyvízminták enyhe csökkenést mutatnak. Az osztályvezető ezek közül kiemelte az egri, debreceni, győri, veszprémi, kaposvári adatokat, hozzátéve, hogy kisebb mértékben Budapesten is csökkenést mértek. Felhívta továbbá a figyelmet, hogy ma folytatódik a 16-18 éves korosztályba tartozó regisztráltak oltása a kórházi oltópontokon, de fontos, hogy az érintettek vigyék magukkal a szülői beleegyező nyilatkozatokat.

Az oltóanyagokról pedig azt mondta el, hogy a Szputnyik V- és AstraZeneca-vakcinákra korlázottan, de lehet időpontot foglalni az oltópontokon. Illetve "egy kevés" Pfizer is rendelkezésre áll azok részére, akik sms-ben kaptak időpontot. Ma 334 620 ezer adag vakcina érkezik Magyarországra. Megerősítette, hogy mind az első, mind a második körös oltások folytatódnak, előbbivel kapcsolatban pedig hamarosan tájékoztatást adnak.

A háziorvosoknál is zajlik az oltási terv végrehajtása, itt Sinopharm-, Janssen- és Moderna-oltóanyagot tudnak felvenni a praxisba tartozók.

Végezetül emlékeztetett arra, hogy a javuló járványügyi adatok ellenére továbbra is be kell tartani a higiénés intézkedéseket, ezek sorában említette a "tüsszentési etikett"-et.

Valamint arra kérte az oltakozókat, hogy mindenképpen menjenek el a második oltásra. Tájékoztatását azzal zárta, hogy köszönetet mondott a kormányhivatalok dolgozóinak a járvány alatt tanúsított helytállásukért.

A tájékoztató után a közszolgálati televízió - szokásától eltérően - nem közölte rögtön hírben az elhangzottak kivonatát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.