2019. november 11. 11:45

A szeptemberi előrehozott választásokon győztes Osztrák Néppárt elnöke és listavezetője bejelentette, hogy kormánykoalíciós tárgyalásokat kezdenek a Zöldek pártjával.

Sebastian Kurz volt kancellár hangsúlyozta, a döntés csupán egy folyamat kezdetét jelenti, nem a "végeredményt", írta az MTI.

Kurz szerint hétvégén egyeztetett pártja országos és tartományi vezetőivel, és egyhangúlag döntöttek arról, hogy a Zöldekkel kezdenek kormánykoalíciós tárgyalásokat. Erről az államfőt és a pártok vezetőit is értesítették.

Kényszerházasság lehet

Ausztriában idén szeptember végén tartottak előrehozott parlamenti választást, amit ugyan nagy fölénnyel, a szavazatok több mint 37 százalékát begyűjtve nyert meg a Néppárt, egyedül azonban nem tudott kormányt alakítani.

Sebastian Kurz (Fotó: MTI/AP) Sebastian Kurz (Fotó: MTI/AP)

Alexander Dworzak, a Wiener Zeitung szerkesztője lapcsaládunknak már korábban azt jósolta, hogy a Néppárt az  egyre népszerűbb Zöldekkel fog majd össze.

Ez tűnik a legvalószínűbbnek még akkor is, ha a tartalmi kérdésekben – a klímapolitikától a migrációig – nagyon kevés a hasonlóság

vélte Dworzak arra utalva, hogy Kurz szigorú bevándorlás-politikája ellentétes a Zöldek jóval megengedőbb hozzáállásával.

Hozzátette: a szociáldemokraták magukkal vannak elfoglalva a súlyos vereség után – a szavazatok mindössze 21 százalékát szerezték meg –, a Néppárt korábbi kormánykoalíciós partnere, a Szabadságpárt pedig szintén ellenzéki szerepre készül.

Nagyot szólt a Strache-ügy

Ausztriában az idén májusban kirobbant Strache-botrány miatt bukott meg a néppárti-szabadságpárti kormánykoalíció. A botrányról részletesen itt olvashat: Prostik, drogok, hatalmi játszmák: újabb részletek az ibizai videóról.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.