<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A honatyák a magyar emberek vagy az akkumulátorgyártók érdekeit képviselik?

Jelentősen szigorítaná az LMP a veszélyes üzemek telepítésének feltételeit. Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere vasárnapi budapesti, az LMP Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján közölte: újra törvényjavaslatot nyújtanak be az ügyben.

Felszólította a parlamenti frakciókat, hogy valljanak színt: a magyar emberek vagy az akkumulátorgyártók érdekeit képviselik?

Úgy vélekedett, hogy aki a törvényjavaslatuk mellett szavaz, a nemzeti érdekeket képviseli, aki azonban ellene, az kínai, dél-koreai nagyvállalatok szempontjait veszi figyelembe, a globális tőke érdekeit képviseli.

Ha törvényjavaslatuk két éve átment volna a bizottságon, és az Országgyűlés plenáris ülése elé kerül, akkor ki sem alakulhattak volna azok a hangos lakossági felháborodások, amelyek az elmúlt időszakban Gödön, Fóton vagy Debrecenben tapasztalhatók - jelentette ki Tetlák Örs.

Az LMP-s politikus azt mondta, hogy a kormány semmibe veszi a veszélyes üzemek létesítésével kapcsolatos lakossági aggodalmakat.

Már tucatnyi akkumulátorgyár, illetve annak bedolgozó veszélyes üzem működik az országban, és bármely településen létrehozhatják a következőt - hangoztatta.

Tetlák Örs közölte: országos népszavazást kezdeményeztek, hogy a helyi közösségek engedélye nélkül többé ne lehessen veszélyes üzemeket telepíteni "a kertek végébe".