<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A köztársasági elnök friss Facebook-videójából derül ki, hogy a zánkai gyermektáborban járt, ahol elmerült az adventi hangulat szépségeiben.

Novák Katalin köztársasági elnök az elmúlt napokban kijevi látogatását követően azzal került a hírek fősodrába, hogy aláírta a sokat vitatott szociális törvényt, mely eredményeként gyakorlatilag az állam kivonul a szociális ellátásból. Az állam felelősséget a gondoskodás terén csak a legvégső esetben fog vállalni. Több szervezet is kérte Nováktól, hogy azt ne írja alá, ám ezeket a hangokat nem meghallva, vagy szimplán csak elengedve a füle mellett aláírta a törvényt.

Majd egy gyermektáborba vitte az útja, ahol egyébként hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű vagy gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekek táborozására nyílik mód. Itt a közösségi médiára feltöltött videó szerint Novák Katalin elmerült az adventi hangulat szépségeiben a beszéde mellett: megnézte a gyerekek karácsonyi műsorát, mézeskalácsot és karácsonyfát is díszített a gyerekekkel.