TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 15. 16:52
mfor.hu

A tömeges munkanélküliségre válaszul több helyen is alapjövedelemhez hasonló támogatást adtak az államok. A tapasztalatok ugyanakkor nem erősítették meg a döntéshozókat, hogy ezt érdemes a járványt követően is fizetni. Erről is beszélt kollégánk a Trend Fm műsorában.

Itt a nyár, de hova lehet menni nyaralni, merül fel a kérdés a koronavírus árnyékában. De legalább ilyen hangsúlyos, hogy önmagában a határok megnyitása elegendő lesz-e a turisták visszatérésére. Egyre több országba lehet az EU-n belül beutazni, de egyelőre inkább az a valószínű, hogy az idei turisztikai szezon gyenge lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Egyre több ország nyitja meg határait a turisták előtt, a hétvégén Franciaország jelentett be könnyítéseket, majd vasárnap Spanyolország is jelezte, hogy a hétvége után már oda is be lehet úgy utazni, hogy nem kerül karanténba a turista. Ennek ellenére elképesztő roham egyelőre nem várható, mondta el Király Béla, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szakújságírója a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában. Azok az országok, amelyek gazdasága erős turisztikai kitettséggel rendelkezik, mindent megtesznek, hogy fellendítsék az iparágat, ám még optimális esetben sem fognak a korábbi évek szintjére visszatérni. Már csak azért sem, mert az Európán kívüli vendégekkel továbbra sem lehet számolni.

Az iparág gyengébb teljesítménye is hozzájárul ahhoz, hogy a munkaerőpiac csak lassan normalizálódjon. Pedig a múlt év végén világszerte számos országban esett történelmi mélységbe a munkanélküliségi ráta, hogy aztán a koronavírus miatt sok évtizedes mélypontok jöjjenek. Számos országban kaptak az emberek közvetlen állami támogatást, ami felveti az alapjövedelem kérdését. Ugyanakkor a mostani időszak erre nem adott egyértelmű választ.

 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.