2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Még meg sem száradt a tinta a Gazprommal aláírt gázszállítási szerződésünkön, máris komoly diplomáciai vita van kialakulóban miatta: az ukránok a Bizottsághoz fordulnak, Szijjártó bekérette a nagykövetet.

Szijjártó Péter a Facebookon tette közzé: mélységesen felháborítja az ukrán kormány azon döntése, mely szerint az Európai Bizottságnál támadják meg a tegnap a Gazprommal megkötött, összesen 15 évre szóló gázszállítási szerződésünket. A külgazdasági miniszter ezért gyorsan világossá szeretne tenni pár dolgot.

Egyrészt azt, hogy 

"Az ukránoknak semmi közük ahhoz, hogy mi kivel miről állapodunk meg"

- írja a miniszter, Másrészt szuverenitásunk és nemzetbiztonsági érdekeink súlyos megsértésének tartják, hogy meg akarják akadályozni hazánk biztonságos gázellátását, a magyar emberek otthonainak fűtését és az ipar működtetését.

Harmadrészt pedig úgy látja: barátságtalan ez a lépés azon sok támogatás (lélegeztető gépek, egészségügyi felszerelések, katonák ápolása, gyerekek üdültetése, beruházások finanszírozása) után, amit Ukrajna eddig tőlünk kapott. 

"A szuverenitásunk megsértésére tett kísérletet kikérjük magunknak, az ukrán nagykövetet mára a Külügyminisztériumba bekérettük"

- írja Szijjártó Péter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!