2020. március 28. 15:24
mfor.hu

Április 1-től akár napi 50 ezer darabot is képesek lesznek gyártani belőle.

Kisméretű és a mintákat gyorsan kiértékelő  koronavírus-tesztet fejlesztett ki az Abbott Laboratories, jelentette a Bloomberg.

Az amerikai cég által fejlesztett eszköz gyorsteszt üzemmódban alig 5 perc alatt képes megállapítani, hogy valaki fertőzött-e, vagy sem, de még amikor alaposabban értékeli ki a mintákat a szerkezet, akkor sem kell több neki 13 percnél. Az eszköz a koronavírus genomját keresi.

Az amerikai cég az Élelmiszer-, és Gyógyszerfelügyeletettől (FDA) kapott – a koronavírustesztek hiánya miatt több más céghez hasonlóan – külön engedélyt az eszköz forgalomazására.

A cég közlése szerint április 1-től akár napi 50 ezer darabot is képesek lesznek gyártani belőle.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.