<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Komoly sikereket ér el az ukrán hadsereg, a lengyel kormányfő megérkezett Kijevbe, Putyin nem szándékozik résztvenni II. Erzsébet temetésén. Ezek is történtek az elmúlt órákban.

 • Folytatódik Ukrajna ellentámadása Harkivban, és úgy tűnik, hogy az ukrán erők közelednek Kupjanszk városához, amely az orosz erők kulcsfontosságú logisztikai csomópontja a régióban. Az amerikai székhelyű kutatóintézet, az Institute for the Study of War tegnap késő este közölte, hogy a várost valószínűleg 72 órán belül elfoglalják, és visszafoglalása súlyosan akadályozza az orosz kommunikációs vonalakat a helyszínen.

 • A közösségi oldalakon ellenőrizetlen fotók jelentek meg, amelyeken katonák láthatók, akik Kupjanszk szélén ukrán zászlót tartanak a a kezükben.

 • Az EU pénzügyminiszterei pénteken 5 milliárd eurós kölcsönnel támogatták meg Ukrajnáthogy segítsenek fenntartani az ország iskoláit, kórházait és más szükséges műveleteket az orosz invázió közepette.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Egils Levits lett elnök a kijevi Bátrak sétányán tartott sajtóértekezlete 2022. szeptember 9-én. A sétányon táblák örökítik meg az Ukrajnát az orosz támadás elleni harcban támogatók nevét. Fotó: MTI/EPAVolodimir Zelenszkij ukrán elnök, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök és Egils Levits lett elnök a kijevi Bátrak sétányán tartott sajtóértekezlete 2022. szeptember 9-én. A sétányon táblák örökítik meg az Ukrajnát az orosz támadás elleni harcban támogatók nevét. Fotó: MTI/EPA

 

 • A beszámolók szerint a Harkiv régió másik városábanBalaklija városában készült felvételek azt mutatják, hogy a lakosok katonákat fogadnak, miután az ukrán erők visszafoglalták a várost.

 • Az ukrán hadsereg közlése szerint az invázió kezdete óta elesett orosz katonák száma eléri az 51 900 főt.

 • Azt is közölték, hogy a megszállt területen belüli ukránok által a rendelkezésére bocsátott információk hozzájárultak ahhoz, hogy az orosz személyzet vesztesége a közelmúltban napi 150-200-ról 600-ra emelkedett.

 • Legalább 10 ember, közülük hárman gyerekek, megsérültek, és felgyújtottak egy óvodát Harkovban heves lövöldözések közepette – közölte Igor Terekhov, a város polgármestere. Helyi tisztségviselők szerint kilenc civilt is megöltek és 23-at megsebesítettek az orosz erők Donyeck térségében.

 • Orosz légicsapás érte és megsemmisítettek egy kórházat pénteken Szumi északkeleti régiójában, az orosz határ közelében - közölték ukrán illetékesek.

 • Az ukrán egészségügyi minisztérium szerint az invázió kezdete óta összesen 127 egészségügyi létesítmény semmisült meg, és 826 sérült meg .

 • Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő megérkezett Kijevbe , hogy energia- és katonai biztonságról tárgyaljon. A szóvivő szerint a látogatást „politikai jelzésnek” szánták a Kremlnek.

 • Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint „nagyon valószínűtlen” , hogy Fehéroroszország az ukrajnai háborúra készül, annak ellenére, hogy az ország hadserege folyamatosan hadgyakorlatokat tart.

 • Putyin elnök szóvivője azt mondta, „nem fontolgatja”, hogy részt vegyen II. Erzsébet királynő temetésén. (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.