TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Lényegesen több ember kaphatta el a koronavírust Angliában, mint amennyit a hivatalos adatok jeleznek. Korábbi tanulmányok más országokban szintén hasonló megállapításra jutottak.

Mintegy 3,4 millió ember, a lakosság közel hat százaléka fertőződhetett meg eddig koronavírussal Angliában, derül ki az Imperial College London több mint 100 ezer önkéntes bevonásával készült tanulmányából - írja laptársunk, a Privátbankár.hu.

 London (Pexels/Nicole Rathmayr) London (Pexels/Nicole Rathmayr)

A felmérés, amelyet a Guardian idézett, otthoni teszteléseken alapszik.

Az eredmény azt jelzi, hogy a fertőzöttek valós száma sokszorosa a hivatalos adatnak - Nagy-Britanniában eddig 316 ezer vírushordozót diagnosztizáltak -, egy jelentős részük pedig enyhe tünetekkel vagy tünetmentesen vészeli át a fertőzést (és ezért nem kerül be az adatbázisba).

A mostani felmérés szerint például a fertőzöttek mintegy harmada nem tapasztalt magán tünetet.

A leginkább fertőzött térség London, ahol a lakosok 13 százalékának a vérében lehet ellenanyag a Covid 19-cel szemben, azaz körülbelül minden nyolcadik londoni lakos kaphatta el a vírust.

Ezzel szemben Délnyugat-Angliában a lakosság kevesebb mint három százaléka fertőződhetett meg.

Ami a foglalkozások szerinti lebontást illeti, különösen az idősotthonokban és az egészségügyben dolgozók között magas a vírushordozók aránya (16, illetve 12 százalék).

Származás alapján nézve pedig a feketék, az ázsiaiak és az egyéb kisebbséghez tartozók fertőződhettek meg a legnagyobb valószínűsséggel.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.