2020. április 2. 08:59
mfor.hu

Olaszország  április közepéig biztosan nem enyhít a karanténon, így a Húsvéti Ünnepek is izolációban telnek majd. Az olasz kormányfő szerint ugyanakkor később meg kell tanulniuk együtt élni a vírussal. Spanyolországban újabb rekordra szökött az egy nap alatt elhunytak száma. 

A kijárási korlátozás enyhítése az eddig megtett erőfeszítések megsemmisítését jelentené az olasz miniszterelnök szerda esti beszéde szerint.

Meghosszabbították a karantént

Giuseppe Conte megerősítette az új koronavírus-fertőzés miatt eddig bevezetett óvintézkedések meghosszabbítását április 13-ig.

Nem engedhetjük meg magunknak az óvintézkedések enyhítését, mert súlyos árat fizetnénk érte

-mondta. Szerinte ha most hirtelen semmibe vennék az eddigi erőfeszítéseket, az csak a járványhelyzetet hosszabbítaná meg. A kormányfő emlékeztetett a fáradhatatlanul dolgozó orvosokra és a több mint 13 ezer halottra. Sajnálja, hogy a korlátozások a húsvéti ünnepek időszakát is érintik.

Úgy vélte, a kijárási korlátozás és a nem létfontosságú termelés leállítása fokozatos feloldásának dátumáról csakis a fertőzés alakulásának függvényében dönthetnek. Nem tudják megígérni, hogy április 14-től enyhíthetnek az óvintézkedéseken.

Továbbra sem engedélyezett például a sport- és az edzési tevékenység, valamint a kisgyerekek sétáltatása.

Együtt élni a vírussal

A kormányfő a korlátozások fokozatos feloldását "második fázisnak" nevezte, amelyben - tette hozzá - Olaszországnak

meg kell majd tanulnia együtt élni a vírussal.

"Harmadik fázisnak" nevezte a - korábban július 31-ig elrendelt - vészhelyzetből való kilépést, és a társadalmi-gazdasági élet újraépítését. 

Hozzátette: az eddigi lépések meghozták az eredményt, mivel a járványgörbe stabilizálódott.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.  

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.