<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az ukrán és az orosz elnök is ünnepi beszédet mondott, megvolt a G7 videótalálkozója, Jill Biden és Olena Zelenszkij találkozott egymással, Bono és The Edge, az U2 zenészei Kijevben muzsikáltak. Vasárnapi háborús összefoglaló.

  • Még mindig érkeznek a részletek egy donbászi háborús övezetben lévő iskola ellen elkövetett bombatámadásról, ahol 60 ember halhatott meg, akik egy pincében próbáltak elbújni a harcok elől.
  • Volodimir Zelenszkij ma találkozott a G7 vezetőivel, hogy megvitassák az ukrajnai háborút és a Moszkva megbüntetését célzó új intézkedéseket. 
  • A mariupoli acélműben rekedt ukrán harcosok ritkaságszámbamenő online sajtótájékoztatót tartottak a rejtekhelyükről. Azt kürtölték világgá, hogy nem adják meg magukat az orosz erőknek és segítséget kérnek a sebesültek evakuálásához.
  • Nyugat-Európa a náci Németország felett aratott második világháborús győzelmet ünnepli - a Kijevbe látogatott német külügyminiszter arra buzdította az embereket, hogy álljanak ki a béke, a szabadság és a demokrácia mellett
  • Oroszország, amely hagyományosan egy nappal később, május 9-én ünnepli az évfordulót, hatalmas katonai parádéra készül Moszkvában hétfőn, és a világ feszülten figyeli, mit fog mondani Vlagyimir Putyin elnök.
  • Rejtélyes módon Jill Biden amerikai First Lady találkozott Zelenszkij feleségével, Olenával Ungváron, egy iskolában, ahol menekült gyerekekkel kézműveskedtek.
  • A U2 sztárjai, Bono és a The Edge spontán zenéltek a kijevi metróban.
  • A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau ma előre be nem jelentett látogatást tett az ukrán Irpin városában. város polgármestere, Alekszandr Markusin a Telegramon jelentette be Trudeau látogatását: "Az imént abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy találkozhattam Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, aki azért jött Irpinbe, hogy saját szemével lássa, milyen szörnyűséget okoztak városunknak az orosz megszállók.
  • Diimitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere elmondta, hogy a globális élelmezésbiztonság biztosítása érdekében tárgyalt Ukrajna élelmiszerexportjának feloldásáról Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel.

(The Guardian)