2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ukrán és az orosz elnök is ünnepi beszédet mondott, megvolt a G7 videótalálkozója, Jill Biden és Olena Zelenszkij találkozott egymással, Bono és The Edge, az U2 zenészei Kijevben muzsikáltak. Vasárnapi háborús összefoglaló.

  • Még mindig érkeznek a részletek egy donbászi háborús övezetben lévő iskola ellen elkövetett bombatámadásról, ahol 60 ember halhatott meg, akik egy pincében próbáltak elbújni a harcok elől.
  • Volodimir Zelenszkij ma találkozott a G7 vezetőivel, hogy megvitassák az ukrajnai háborút és a Moszkva megbüntetését célzó új intézkedéseket. 
  • A mariupoli acélműben rekedt ukrán harcosok ritkaságszámbamenő online sajtótájékoztatót tartottak a rejtekhelyükről. Azt kürtölték világgá, hogy nem adják meg magukat az orosz erőknek és segítséget kérnek a sebesültek evakuálásához.
  • Nyugat-Európa a náci Németország felett aratott második világháborús győzelmet ünnepli - a Kijevbe látogatott német külügyminiszter arra buzdította az embereket, hogy álljanak ki a béke, a szabadság és a demokrácia mellett
  • Oroszország, amely hagyományosan egy nappal később, május 9-én ünnepli az évfordulót, hatalmas katonai parádéra készül Moszkvában hétfőn, és a világ feszülten figyeli, mit fog mondani Vlagyimir Putyin elnök.
  • Rejtélyes módon Jill Biden amerikai First Lady találkozott Zelenszkij feleségével, Olenával Ungváron, egy iskolában, ahol menekült gyerekekkel kézműveskedtek.
  • A U2 sztárjai, Bono és a The Edge spontán zenéltek a kijevi metróban.
  • A kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau ma előre be nem jelentett látogatást tett az ukrán Irpin városában. város polgármestere, Alekszandr Markusin a Telegramon jelentette be Trudeau látogatását: "Az imént abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy találkozhattam Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, aki azért jött Irpinbe, hogy saját szemével lássa, milyen szörnyűséget okoztak városunknak az orosz megszállók.
  • Diimitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere elmondta, hogy a globális élelmezésbiztonság biztosítása érdekében tárgyalt Ukrajna élelmiszerexportjának feloldásáról Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel.

(The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!