<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A házban, a nyaralóban vagy a lakásban időnként elengedhetetlen takarítás igenis lehet hatékony és kellemes elfoglaltság, hogyha minden egyes lépést a megfelelő irányelvek szerint hajtunk végre. A cikkben ezeket az íratlan szabályokat fogjuk ismertetni.

Ki fogunk térni arra a kérdésre, hogy a koszosabb vagy a kevésbé szennyezett részekkel érdemesebb-e kezdeni a munkát. Egyúttal azt is megvilágítjuk, hogy pontosan miért érdemes fentről lefelé haladva kivitelezni a portalanítást és takarítást.

Mindig a koszosabb felületektől haladjunk a kevésbé szennyezett részek irányába

Készüljünk fel rá, hogy az igazán koszos és szennyezett felületeken rendre jelen van a por is. Tehát amikor nekilátunk ezeknek a helyeknek a tisztításához, akaratlanul is fel fogjuk kavarni a port. Ha előzetesen megtisztítottuk a szomszédos részeket, az oda lehulló kosz miatt kezdhetjük újra a munkát.

Ezt a nemkívánatos plusz lépést tudjuk magunknak megspórolni azzal, hogy kapásból a legrondább szennyeződéseknek állunk neki. Egyúttal azt az előnyt is kipipálhatjuk ezzel a módszerrel, hogy nem fog többé ott éktelenkedni a nemkívánatos szennyeződés.

Vagyis az erőfeszítéseinknek egyből látványos eredménye lesz. Ez pedig jó eséllyel meg fogja hozni a kedvünket ahhoz, hogy ne hagyjuk abba a munkát, hanem precízen takarítsunk ki mindent. Egyébként a koszosabbtól a kevésbé piszkosig szabály mellett a fentről lefelé haladás is esszenciálisnak bizonyulhat.

Kezdjünk a magasabban fekvő felületekkel, hogy ne csináljunk magunknak plusz munkát

Tegyük fel, hogy a takarítás első lépéseként gondosan megtisztítjuk a padlót. Miután végeztünk, akkor megyünk feljebb a szekrények és a polcok irányába. Szomorúan vesszük észre, hogy az onnét lehulló kosz ismét a padlón köt ki, vagyis újból állhatunk neki a padló tisztításának.

Pontosan ezt a felesleges plusz munkát tudjuk megtakarítani, ha fentről lefelé haladunk a takarítás egyes lépései során. Így nem generálunk magunknak extra munkát, egyúttal hamarabb végezhetünk.

Ha magasban dolgozunk, akkor tegyük azt biztonságosan

Amennyiben tartós végeredményt szeretnénk elérni, akkor bizony a szekrények, a könyvespolc és az egyéb magasabban fekvő felületek takarítása sem maradhat ki a sorból. Ezt pedig álló helyzetből nehéz volna megvalósítani.

A biztonság, a kényelmes munkavégzés, valamint a hatékonyság jegyében praktikus létrát célszerű ilyenkor alkalmazni. A kifejezetten otthoni körülményekhez tervezett és gyártott alkalmatosságokkal könnyű bánni, egyszerű őket mozgatni, miközben stabil állást képesek biztosítani.

Vagyis a törölgetés, portalanítás és takarítás ideje alatt nemcsak kényelmes helye lehet a talpainknak, hanem a masszív szerkezet a biztonságunkat is szolgálja.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.