Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Fizetett tartalom

A házban, a nyaralóban vagy a lakásban időnként elengedhetetlen takarítás igenis lehet hatékony és kellemes elfoglaltság, hogyha minden egyes lépést a megfelelő irányelvek szerint hajtunk végre. A cikkben ezeket az íratlan szabályokat fogjuk ismertetni.

Ki fogunk térni arra a kérdésre, hogy a koszosabb vagy a kevésbé szennyezett részekkel érdemesebb-e kezdeni a munkát. Egyúttal azt is megvilágítjuk, hogy pontosan miért érdemes fentről lefelé haladva kivitelezni a portalanítást és takarítást.

Mindig a koszosabb felületektől haladjunk a kevésbé szennyezett részek irányába

Készüljünk fel rá, hogy az igazán koszos és szennyezett felületeken rendre jelen van a por is. Tehát amikor nekilátunk ezeknek a helyeknek a tisztításához, akaratlanul is fel fogjuk kavarni a port. Ha előzetesen megtisztítottuk a szomszédos részeket, az oda lehulló kosz miatt kezdhetjük újra a munkát.

Ezt a nemkívánatos plusz lépést tudjuk magunknak megspórolni azzal, hogy kapásból a legrondább szennyeződéseknek állunk neki. Egyúttal azt az előnyt is kipipálhatjuk ezzel a módszerrel, hogy nem fog többé ott éktelenkedni a nemkívánatos szennyeződés.

Vagyis az erőfeszítéseinknek egyből látványos eredménye lesz. Ez pedig jó eséllyel meg fogja hozni a kedvünket ahhoz, hogy ne hagyjuk abba a munkát, hanem precízen takarítsunk ki mindent. Egyébként a koszosabbtól a kevésbé piszkosig szabály mellett a fentről lefelé haladás is esszenciálisnak bizonyulhat.

Kezdjünk a magasabban fekvő felületekkel, hogy ne csináljunk magunknak plusz munkát

Tegyük fel, hogy a takarítás első lépéseként gondosan megtisztítjuk a padlót. Miután végeztünk, akkor megyünk feljebb a szekrények és a polcok irányába. Szomorúan vesszük észre, hogy az onnét lehulló kosz ismét a padlón köt ki, vagyis újból állhatunk neki a padló tisztításának.

Pontosan ezt a felesleges plusz munkát tudjuk megtakarítani, ha fentről lefelé haladunk a takarítás egyes lépései során. Így nem generálunk magunknak extra munkát, egyúttal hamarabb végezhetünk.

Ha magasban dolgozunk, akkor tegyük azt biztonságosan

Amennyiben tartós végeredményt szeretnénk elérni, akkor bizony a szekrények, a könyvespolc és az egyéb magasabban fekvő felületek takarítása sem maradhat ki a sorból. Ezt pedig álló helyzetből nehéz volna megvalósítani.

A biztonság, a kényelmes munkavégzés, valamint a hatékonyság jegyében praktikus létrát célszerű ilyenkor alkalmazni. A kifejezetten otthoni körülményekhez tervezett és gyártott alkalmatosságokkal könnyű bánni, egyszerű őket mozgatni, miközben stabil állást képesek biztosítani.

Vagyis a törölgetés, portalanítás és takarítás ideje alatt nemcsak kényelmes helye lehet a talpainknak, hanem a masszív szerkezet a biztonságunkat is szolgálja.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.