<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elutasították a Völner-ügyben eljáró ügyészek ellen tett feljelentést.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség közleményét a hvg.hu szemlézte szerdán.

A közlemény szerint a Központi Nyomozó Főügyészség meg nem nevezett ügyészét, ügyészeit jelentették fel hivatali visszaélés bűntette miatt. A feljelentő szerint az ügyészek megszegték hivatali kötelességüket, mert nem indítványozták a korrupciógyanúba keveredett Völner Pál letartóztatását, amivel jogtalan előnyhöz juttatták az azóta már lemondott államtitkárt.

Az ügyészség azonban elutasította a feljelentést - az indoklás szerint a büntetőeljárásól szóló törvény nem határoz meg olyan esetet, amikor az ügyész a letartóztatást köteles indítványozni, és „büntetőeljárásban alapvető jogot korlátozni csak a törvényben meghatározott okból, módon és mértékben lehet, feltéve, hogy az elérni kívánt cél kisebb korlátozással nem biztosítható”. Az érintett ügyészek tehát nem követtek el bűncselekményt - írja a feljelentés elutasításában az ügyészség.

Az, hogy Völner Pál még mindig szabadlábon védekezhet, nem mindenki szerint van rendben: Gatter László, a Fővárosi Bíróság korábbi elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nemrég úgy fogalmazott:

„Nincs rendben, hogy szabadlábon van, azt kell mondanom. Magam is védek olyan magyar állampolgárt, akit korrupcióval gyanúsított meg az Ügyészség, és ennek ellenére hat hónapig volt letartóztatásban, nem ekkora súlyú korrupciós ügyről beszélünk, tessék érteni, sokkal kisebb súlyú”.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.