2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

És még további 60 országot soroltak át a koronavírus-helyzet miatt legveszélyesebbnek ítélt kategóriából az eggyel enyhébbe. Magyar állampolgárok viszont továbbra sem utazhatnak az USA-ba.

Az USA járványügyi hatósága (US Centers for Disease Control and Prevention, CDC) magyar idő szerint kedd este enyhítette az amerikai állampolgárokra vonatkozó utazási korlátozásokat 61 ország, köztük Magyarország esetében is.

Az államszövetség négy kategóriába sorolja a világ országait a helyi koronavírus-helyzet alapján, melynek megfelelően a négyes (vörös) szint a nagyon magas Covid-19-átfertőzöttséget jelenti, mely esetben még a teljesen immunizált amerikaiak sem utazhatnak be az adott országba. Magyarország is négyes szintű ország volt, egészen tegnap estig, attól fogva a hármas, simán csak "magas" korona-kockázatú államok közé tartozunk, melyekbe már beutazhatnak azok az amerikaiak, akik teljesen immunizáltak, azaz kétdózisos vakcina esetén mindkét oltást megkapták már (a Janssen oltószere egydózisú, ott értelemszerűen egy oltással meg is van a teljes immunizáció). Az oltatlan amerikaiaknak a járványügyi hatóság ajánlása alapján továbbra is el kell kerülniük minden nem létfontosságú utazást Magyarországra.

Az átsorolás alapja az volt, hogy a CDC megváltoztatta az országlistája beosztásának kritériumait: korábban a négyes szintű besorolást (mindennemű utazás elkerülendő) azok az államok kapták, ahol 100 ezer lakosra 100 koronavírus-fertőzött jutott. Most már 100 ezer lakosra 500 fertőzöttnek kell jutnia ahhoz, hogy egy ország a legszigorúbb utazási kategóriába essen.

A CDC oldalán az országokra külön rá kell keresni, itt viszont a teljes lista egyben elérhető, ha valaki böngészni szeretné.

Az USA konzuli szolgálatának tájékoztatása szerint magyar állampolgárok hivatalosan továbbra sem utazhatnak az államszövetségbe. Joe Biden elnök január 25-én rendelte el a Schengen övezetből, így hazánkból is a beutazás tilalmát, kivétel alá tartoznak az USA állampolgárok, az USA állampolgár házastársa, a 21. életévét be nem töltött és nem házas USA állampolgár szülője, testvére, gondozója, az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint bizonyos hivatali célból beutazók.

(BBC)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.