4p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Megdöbbentő számokat hoztak a 21. hét nézettségi adatai, nagyot nőtt a különbség a csatornák között.
 

Úgy tűnik, hogy nincsen minden rendben az RTL háza táján, a csatorna a hétköznapokon egészen egyszerűen nem tudja tartani a lépést a nagy riválisával. A műsorsáv első felében érkező, Istenes Bence által vezetett ’Tippelj és vidd el!’ első hetében sem remekelt,

a nézettség azonban ehhez képest is zuhant, és mostanra csak átlagosan 370 ezer nézőt tudott a képernyők elé vonzani, ami kifejezetten gyenge eredmény.

A csatorna műsorai hagyományosan erősebbek a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos 18-49-es korcsoportban, ám a vetélkedőnek itt sem sikerült maradandót alkotnia, és átlagos 12 százalék körüli közönségarányával szintén nem lehet elégedett az RTL.

Nagyon gyengén teljesít egyelőre a 'Tippelj és vidd el!', ezzel így nem lehet elégedett az RTL. Fotó: RTL Sajtóklub
Nagyon gyengén teljesít egyelőre a 'Tippelj és vidd el!', ezzel így nem lehet elégedett az RTL. Fotó: RTL Sajtóklub

A műsorsáv második felében érkező ’A mi kis falunk’ a hétköznapokon átlagosan 250 ezer nézőig jutott, a kereskedelmi szempontból kiemelten fontos korcsoportban pedig 10,8 százalékos közönségarányt tudott felmutatni, ez gyengülés az előző héthez képest is.

A Szerencsekerék más kategóriát képvisel

Azt nemsokára láthatjuk majd, hogy a TV2 sem lehet felhőtlenül boldog, azonban előtte jöjjön az a műsor, amivel mindig elégedett lehet a csatorna: a Szerencsekerék. A Kasza Tibi vezetésével érkező vetélkedő a héten ismételten csak saját magával versenyzett a legnézettebb műsor címéért, és

740 ezres átlagnézettség mellett a keddi, 769 ezer nézőt a képernyők elé ültető adás lett a legnézettebb műsor.

A vetélkedő hagyományosan jól teljesít a 18-49-esek körében is, itt 21 százalék feletti átlagos közönségarányt tudott a héten, a szegmensben elért 211 ezer nézőjével a keddi adás pedig ezt a kategóriát is könnyedén megnyerte.

A csatorna főműsoridejének második felében továbbra is a második évadját taposó Párharc érkezett, a sztárpárok vetélkedője némileg magára talált a 20. héten elért eredményéhez képest, és a héten már 400 ezer körül alakult átlagos nézettsége. A széria a kiemelt kereskedelmi korcsoportba tartozók körében is erősödni tudott, itt 14,5 százalék körüli átlagos közönségaránnyal zárta a hetet.

Most tényleg nagy volt a TV2 előnye

A TV2-s hírműsor, a ’Tények’ a 21. héten két dolog miatt is említést érdemel, egyrészt a hétköznapokon szokásosan este hatkor kezdődő adások átlagosan 610 ezer körüli nézettséget hoztak, amely igen erős eredmény. A legnézettebb ’Tények’ a héten a szerda esti adás volt, ez 644 ezer nézőt vonzott a képernyők elé. Emellett pedig a csatorna azzal is elégedett lehet, hogy a ’Tények’ közvetlenül a Szerencsekerék mögött a hét legnézettebb műsora lett, így a teljes lakosság körében a heti nézettségi adatok első tíz helyére csak a TV2 adásai fértek be.

Azt, hogy mi okozta a hírműsor kiugró teljesítményét, a tematikában nem igazán igazolja semmi, a TV2 Playen elérhető szinapszisok szerint csak a szokásos baleset-bűnügy kombináció töltötte ki az adások többségét.

Csak hétvégén örülhetett az RTL

Miközben a hétköznapokon tehát nagyot nőtt a különbség, szombaton ismételten bejött a megszokott forgatókönyv, és a ’A mi kis falunk’ szombat esti adása 554 ezres nézőszámával nagyon simán legyőzte a vele párhuzamosan futtatott ’Taxi’ című akciófilm 268 ezres közönségét.

Vasárnap tehetségkutatók és vetélkedők hiányában mindkét csatorna filmekkel, illetve a TV2 még ’Pepe’ című sorozatával szórakoztatta nézőit. A hét utolsó napján nem született érdemi nézettségi adat, összességében a főműsoridő legnézettebb műsora az RTL-en adott ’Micsoda nő!’ lett 280 ezres nézőszámával.

Így alakult a hét

A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában a TV2 kerekedett felül, miután 15,8 százalékos átlagot ért el az RTL 12,1 százalékával szemben. Minden bizonnyal a Szerencsekerék által mutatott elképesztő dominanciában, valamint a ’Tippelj és vidd el!’ vártnál gyengébb teljesítményében kell keresni annak magyarázatát, hogy miért ugrott meg ennyire a 21. héten a TV2 fölénye.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!