<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A héten bejelentett egyedülállóan szigorú osztrák szigorítások ellen tiltakoznak jelenleg Bécsben.

A hétfőtől érvényes teljes lezárás ellen tüntetnek Ausztriában. Néhány százan gyűltek össze Bécs belvárosában, a Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén szombaton délelőtt, jelentette a helyszínről a Telex munkatársa.

Bécsben tüntetnek, most nem ilyen vidám a város. Fotó: DepositphotosBécsben tüntetnek, most nem ilyen vidám a város. Fotó: Depositphotos

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, körülbelül kéttucatnyi rendőr biztosítja. Az osztrák főváros több pontján lesznek megmozdulások, amelyeken az eddigi hírek szerint nem voltak incidensek.

hirdetés

Az APA osztrák hírügynökség híre szerint Herbert Kickl, az FPÖ elnöke azért nem tudott részt venni a szombati tüntetésen, mert előző nap pozitív lett a koronavírus-tesztje. A kormány pénteki bejelentését úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”.

Herbert Kickl távolmaradásától függetlenül az FPÖ százezer embert vár a szombati tüntetéssorozatra.

De mit is jelentettek be pénteken? Hétfőtől tíznapos zárlat lesz érvényben mindenkire, függetlenül attól, hogy beoltották-e a koronavírus ellen, vagy sem. Ha a helyzet nem javul, a rendkívüli intézkedést újabb tíz nappal meghosszabbítják. Az oltatlanokat a húsznapos időszak után is otthon tartják, ameddig be nem oltatják magukat, ami immár kötelező lesz.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.