<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Kúria ma jóváhagyta a főpolgármester két népszavazási kezdeményezését.

Erről Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnökjelöltje beszélt ma közös sajtótájékoztatón Budapesten.

A főváros főpolgármesterének tájékoztatása szerint a Kúria döntése azt jelenti, hogy ott lehet jövőre a népszavazási lapon ez a két kérdés, amennyiben még idén sikerül 200 ezer aláírást összegyűjteni.

Karácsony Gergely. (Korábbi felvétel. Fotó: Bánkuti András/mfor.hu)Karácsony Gergely. (Korábbi felvétel. Fotó: Bánkuti András/mfor.hu)

A Nemzeti Választási Bizottság már korábban átengedte a két kérdést, amelyek a következők:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványrészére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

A főpolgármester egyúttal arra kérte az ellenzéki erőket, hogy a lehető leghamarabb gyűjtsék össze a a szükséges számú aláírást.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.