<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Jókor volt jó helyen egy hévízi fideszes önkormányzati képviselő, aki Mészáros Lőrinccel összefogva látta meg az üzletet a koronavírus elleni harcban.

Amíg például Angliában mindenki jogosult heti két ingyenes koronavírus-tesztre, addig Magyarországon virágzik a Covid-biznisz (és virágozni is fog, hiszen küszöbön a negyedik hullám), minden sarkon kinőtt egy szűrőállomás, ahol 10-30 ezer forintokért lehet különböző teszteket csináltatni. Korábbi cikkünk már felhívta a figyelmet a Smart Hospital Kft.-re, amely Smart Covid Center néven tevékenykedik. Ezt a céget csak tavaly nyáron jegyezték be: három tulajdonosa Horváth Ákos, Tamási András, valamint Gelencsér János. 

Antitestet kimutató gyorsteszt. Fotó: DepositphotosAntitestet kimutató gyorsteszt. Fotó: Depositphotos

Jelenleg csupán hatféle koronavírus-tesztet lehet náluk csinálni:

  1. Rapid Covid-19 PCR
  2. Ellenanyagszint-mérés védetsségi igazolványhoz
  3. Oltást követő védettség kialakulásának vizsgálata
  4. Covid-19 antigén teszt
  5. Covid-19 PCR teszt
  6. iChroma antigén teszt

Nagyon bejött a 2020-as év a Smart Hospital Kft.-nek, hiszen csak tavaly júliusban kezdtek el működni, de ennek ellenére 2,7 milliárd forint árbevételük jött össze az év végéig, ebből pedig 786 millió forint profit is keletkezett, amiből a tulajdonosok 700 milliót osztalékként ki is vettek maguknak. A legismertebb tulajdonos pedig Gelencsér János, aki oszlopos tagja a hévízi Fidesznek, konkrétan 2019-ben már a negyedik ciklusát kezdhette meg a helyi képviselő-testületben. (A fideszes képviselőt korábban sikerült elérnünk telefonon, de nem kívánt nyilatkozni).

Laborvizsgálatokhoz mintavételre a Smart Hospital által üzemeltetett / bérelt helységekben kerül sor, azonban az általunk levett minták vizsgálatát a Smart Hospital szerződött partnere az AVIDIN Kft., TritonLife LABS és a MEDICOVER végzi

- olvasható a Smart Hospital általános szerződési feltételeiben. 

Szerződött partner tehát például a TritonLife Labs is. Nos, a koronavírus-járvány hívta életre a TritonLife Labs Kft.-t is tavaly októberben, a cégben pedig szintén Gelencsér János lett az egyik ügyvezető. A cég többségi tulajdonosa a MedAlliance Holding Zrt., amely a Róbert Magánkórházat is birtokolja, valamint TritonLife márkanév alatt működteti a járó- és fekvőbeteg-ellátást nyújtó cégcsoportját. A MedAlliance tulajdonosai között a napi.hu cikke szerint idén februárban megjelent tulajdonosként az Apelso Trust Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. (44,6 százalék) továbbá már tavaly decemberben részvényese lett a Finatech II. Kockázati Tőkealap, a Vespucci Capital II. Kockázati Tőkealap, a Vespucci Capital III. Kockázati Tőkealap és a Lexan Holding Zrt. is.

Az Apelso Trust vagyonkezelési társaság alapítója pedig Antall György, aki Antall József néhai kormányfő elsőszülött fia. A befektetők között megjelenő Lexan Holding Zrt. régi üzleti partnere a Tiborcz István-féle BDPST-nek, valamint a Lexan székhelye ugyanúgy a Hercegprímás utca 12., mint a Nones Holding Vagyonkezelő Kft-nek, amelynek a cégjegyzék által rögzítetten is Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő volt vezérigazgatója a tulajdonosa.

A Smart Hospital Kft. és a Fájdalom Ambulancia konzorciumban létrehozta a koronavírus-tesztelés szolgáltatását.

- olvasható szintén a Smart Covid Center oldalán. A Fájdalom-ambulancia Kft.-ről pedig korábban lapunk megírta, hogy a cégben Mészáros Lőrinc 24,7 százalékos részesedéssel rendelkezik.

Előző évi árbevételüket több mint az ötszörösére növelték: 363 millió után 1,8 milliárdot könyveltek el. A 2019-es 4,3 millió forint után 55-ször nagyobb profitot realizáltak tavaly, 238 millió forintot. Ebből 124,02 millió forint osztalék kifizetését határozták el a tulajdonosok, amiből Mészáros Lőrinc a tulajdonrésze alapján 30,6 milliót kaphatott.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.