<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Tavaly év végén nyitott újabb üzletágak felé a felcsúti milliárdos. A hirtelen felfutott új biznisz azonban tovább szárnyalhat. A nagyívű tervek megvalósításához pár pármilliárdos bankkölcsön érkezett pont attól a banktól, mely az új tulajdonos, Mészáros Lőrinc érdekeltsége.

A koronavírus-járvány a felcsúti milliárdost egy korábban még számára ismeretlen terület, a magán-egészségügy felé terelte. Ahogy beszámoltunk róla, 2020. december 9-én két új társaságban szerzett magának tulajdonrészt. Mészáros Lőrinc a Gyógyító Magyarok Kft.-ben és a Fájdalom-ambulancia Kft.-ben egyaránt 24,7-24,7 százalékos részesedéssel rendelkezik Deák Gábor és a Momet Kft. mellett.  

Még három hónap sem telt el azonban a tulajdonszerzést követően, de máris jelentős változások indultak el a szóban forgó társaságok életében.

A Fájdalom-ambulancia Kft., a Gyógyító Magyarok Kft., valamint a Momet Kft. üzletrészeire egy 2021. február 3-án kötött szerződés értelmében zálogjogot jegyzett be az MKB Bank - vettük észre a társaságok cégkivonatában. A felvett bankkölcsön nem elhanyagolható értékű, a cégbírósági papírok alapján 3,3 milliárd forintról van szó.

Fotó: MTIFotó: MTI

A helyzet tehát úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc kisebbségi tulajdonába kerülő cégcsoport a kisebbségi tulajdonos bankjától kapott jelentős kölcsönt.

A Momet Kft. - mint a bankkal szerződő fél - tulajdonosától, Eiles Tibor Jánostól szerettük volna megtudni, milyen tervek finanszírozásához volt szükségük erre a forrásra és miért pont az MKB Bank mellett döntöttek, ám cikkünk megjelenésig nem érkezett válasz. Ha megérkezik, természetesen frissítjuk vele anyagunkat.

Nem tévedünk viszont nagyot azzal a feltételezéssel, hogy az összegből a cégek bővülését és feljődését finanszírozzák valamilyen formában. Pedig a koronavírus-járvánnyal összefüggésben már a 2020-as év is remek volt a Fájdalom-ambulancia Kft.-nél és a Gyógyító Magyarok Kft-nél is.

Bejött a COVID-biznisz

Mészáros Lőrinc friss, egészségügyi érdekeltségénél, a Fájdalom-ambulancia Kft.-nél kiugró bővülésre enged következtetni az éves beszámoló.

Előző évi árbevételüket ugyanis nem csak duplázták, hanem több mint az ötszörösére növelték: 363 millió után 1,8 milliárdot könyveltek el.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.