<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az üzemanyagár-sapka indokolatlanul hosszú ideig való fenntartásának itt a következménye: egyre jobban terebélyesedik az országos hiány.

Ezúttal a Telex fest aggasztó képet a hazai üzemanyag-helyzetről. Mint írják, eengeteg forrásuktól és olvasójuktól kaptak olyan jelzést, hogy vasárnap estére Budapesten és az ország több pontján kifogytak az üzemanyagból a benzinkutak. A helyzet hasonló az egy héttel ezelőttivel, és a lap szerint ezen az sem segített, hogy a Mol egyáltalán nem szállított üzemanyagot több száz független kis kútra ezen a héten. Emlékeztetnek arra, hogy a Shell töltőállomásain pedig korlátozást vezettek be: 95-ös benzinből egy alkalommal legfeljebb húszezer forintért vehettek az autósok, a gázolaj esetében pedig ötvenezer forint a határ.

A lap részletes listát közölt az egyes kutakon lévő állapotokról, de az természetesen csak egy vasárnap esti pillanetfelvétel, a helyzet óráról órára változik - sajnos, nem jó irányban.

Kérdés, vajon a kormány lép-e valamit, leveszi-e végre az ársapkát az üzemanyagokról, miután immár a napnál is világosabb, hogy az járult hozzá az egyre jobban terebélyesedő hiányhoz.