<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Alig maradtak szabad helyek a német fővárosba érkező menekülteknek, ezért szerdától életbe léptetik a helyzet kezelésére kidolgozott vészhelyzeti terv első fokozatát - jelentette be Katja Kipping, Berlin tartomány integrációügyi minisztere.

A Baloldal (Die Linke) politikusa szerint most egy hozzávetőleg 900 személyes óriási sátrat nyitnak meg, amely eddig tartalékként állt Berlin Tegel nevű városrészében az ukrajnai menekültek befogadásra szolgáló központban - írja tudósításában az MTI.

Amennyiben a helyzet nem javul, Kipping kilátásba helyezte a veszélyhelyzet megállapítását, amely lehetővé tenné az azonnal rendelkezésre álló, üres lakások gyorsabb feltérképezését, illetve fontolóra vennék például szállodák és vendégházak kibérlését is.

Berlinben rekednek a menekültek

Kipping szerint a fejlemények arra vezethetők vissza, hogy a legtöbb német tartomány az utóbbi időben nem vett nyilvántartásba újabb menedékkérőket. "Lényegében felfüggesztették a menedék iránti kérelmek befogadását" - mondta a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva. Mindemellett folyamatosan érkeznek menedékkérők Németországba, sokan közülük a fővárosig utaznak.

Információs tábla Berlinben ukrajnai menekülteknek. Fotó: Depositphotos
Információs tábla Berlinben ukrajnai menekülteknek. Fotó: Depositphotos

"Berlinnek most ezzel meg kell birkóznia. Ez viszont megnehezíti az itteni helyzetet" - tette hozzá. A berlini miniszter egyben felhívást intézett a többi német tartományhoz, hogy a szolidaritás elve alapján vegyék ki részüket a menekültek elosztásából.

A német bevándorlási hatóság szerint az ukrajnai menekülteken kívül havonta mintegy ezer menedékkérőt regisztrálnak Berlinben. Kipping szerint ez a szám júliusban nagyjából 450-nel nőtt, tekintettel a felvételi stopra az egyes tartományokban - írja az MTI tudósítása.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.