<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az elefántcsont mellett jóval kevesebb bálnaszila, agancs, karom és porított szarvvelő is érkezett, mint korábban.

Harmadára zuhant tavaly az állati eredetű termékek importja Zimbabwéból Magyarországra – látható a Trading Economics adataiból. Míg 2019-ben a korábbi évek egyenletes növekedése után még  több mint 7 millió forint értékben hoztak be ilyen árukat a dél-afrikai országból, addig tavaly csupán 2,1 millió forintot tett ki a forgalom.

Nem tudjuk, a kereslet csökkenése vagy a pandémia okozta ezt a drámai visszaesést, mindenesetre valószínűleg keveseknek okoz fejtörést, a termékek ugyanis eléggé rétegigényeket szolgálnak ki. A 2,1 milliós forgalomból 1,7 milliót tesznek ki a megmunkálás előtt álló elefántcsontok, teknőspáncélok, bálnaszilák és a bálnaszilahajak, szarvak, agancsok, paták, körmök, karmok és csőrök. A maradék összeg porított és feldolgozásra váró csont- és szarvvelő ellenértékeként szolgált.

Megmunkálás előtt álló elefántcsont (Fotó: Deposit Photos)Megmunkálás előtt álló elefántcsont (Fotó: Deposit Photos)

A járványhelyzetre való tekintettel lapunk ezúttal eltekintett attól, hogy kérdéseket tegyen fel e fontos téma ügyében az illetékes kormányszerveknek, de izgatottan várjuk a 2021-es adatokat, hogy mutatkoznak-e a helyreállás jelei.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.