Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A budavári, a terézvárosi és az erzsébetvárosi önkormányzat biztosan zárja.

Az önkkormányzatok - követve Karácsony Gergely bejelentését - bezárják a bölcsődéket és az óvodákat. Most azonban több kerület is tovább lépett: nem tartanak, vagy erősen korlátozzák az ügyfélfogadást, a testületi üléseket is, valamint bezárják az önkormányzati fenntartású játszótereket.

Ezen kívül a háziorvosi rendelők látogatását is szigorítják, általában bezárják az uszodákat, sportlétesítményeket, szociális intézményeket, de az étkeztetéseket megoldják valamilyen módon.

A fotó az erszébetvárosi önkormányzat honlapjáról vanA fotó az erszébetvárosi önkormányzat honlapjáról van

A budavári önkormányzat nem írt határidőt, véletően azonnali hatállyal, míg az erzsébetvárosi keddtől fogja bezárni a játszótereket.

A terézvárosi önkományzat hétfőtől zárja a játszótereket, a sportpályákat és a SportPontot. A Podmaniczky úti kutyafuttató nyitva marad, de kérik, csökkentsék az ott töltött időt a lehető legrövidebbre, és kerüljék a csoportos beszélgetéseket.

A ferencvárosi önkormányzat is azt közli honlapján, hogy hamarosan bezárják a játszótereket, a "nem zárható helyekre igyekszünk legalább egy fő állandó személyzetet biztosítani, aki a fertőtlenítési és takarítási feladatokat folyamatosan ellátja" - olvasható a honlapon.

"Az óvoda és a bölcsőde bezárások nehéz helyzetet teremtenek. Ezek a kényszerű döntések azonban csak akkor lehetnek hatékonyak, ha minimalizáljuk a fertőzés terjedésének a lehetőségét, ezért döntöttünk úgy, hogy kedden bezárjuk a kerület játszótereit is. A keddi nap a hivatalos lezárás ideje, de azt kérjük, előtte se menjenek a játszóterekre.

Tisztában vagyunk vele, hogy nagy megpróbáltatás a szülőknek ilyen hosszú ideig otthon lenni a gyerekekkel, de a kicsiktől nem elvárható, hogy figyelemmel legyenek a fertőzésveszélyre. Ugyanúgy játszanának egymás játékaival, mint egy átlagos napon, és ez megnövelné a fertőzés kockázatát, amit mindenképp szeretnénk elkerülni. Fontos a levegőn lenni, és fontos kimozdulni a lakásból, de kérjük, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt inkább parkokban sétáljanak, kiránduljanak, olyan tágabb tereket válasszanak, ahol nem kell attól tartani, hogy mások megfertőzhetik Önöket és családjukat" - írja a VII. kerület honlapja.

Bár a legtöbb önkormányzat már döntött az ovik és bölcsik bezárásáról, Kőbánya csak hétfőn dönt majd róla. A hegyvidéki ovik és bölcsik szerdától zárnak, ahogy a XV. kerületben is, és Rákosmentén is, bár kérik, hogy aki teheti, már holnap se vigye oviba vagy bölcsibe a gyermekét. A XVII. kerület polgármestere kéri a lakosokat, hogy "a közterületi játszóterek használatától tartózkodjanak, azokat kizárólag saját felelősségükre vehetik igénybe."

A zuglói önkormányzat kéri a játszóterek használatának, a kis, közösségi sportpályák és kutyafuttatók használatának mellőzését, erről tájékoztató táblákon hívja fel a figyelmet, és felméri teljes bezárásuk lehetőségeit. A zuglói közösségi, kulturális és sportlétesítményeket valamint sportpályákat bezárják

A Pesterzsébeti önkormányzat szintén azt kéri, hogy ne használják a lakosok a játszótereket, és a szabad levegőn való mozgást egyénileg oldják meg, de csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat.

A csepeli helyhatóság honlapján nem találtunk az ovikra, bölcsődékre, játszóterekre vonatkozó információt. Soroksáron hétfőtől zárnak az ovik és a bölcsik, a játszóterekről nem esik szó a 23. kerület honlapján. A nem említett kerületi önkormányzatok honlapján nem találtunk említést a játszóterek esetleges bezárásáról.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.