<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kétségkívül emlékezetesre sikerült a Rada ukrán televízió délelőtti adása.

Petro Porosenko volt ukrán elnök váratlanul megjelent a megújult parlamenti tévécsatorna, a Rada televízió élő adásában, és kisebb botrányt rendezett - számolt be az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Porosenko - aki most az Európai Szolidaritás ellenzéki párt vezetője - a tévé parlamenti stúdiójában jelent meg hívatlanul a délelőtti műsor alatt, amelynek a vendége egy kormánypárti képviselő, Danil Hetmancev, a parlament pénzügyi bizottságának elnöke volt. Az exállamfő odalépett a műsorvezetőkhöz, és a kamerának háttal állva közölte, hogy „a tévécsatorna hátráltatja a parlamenti képviselők munkáját.”

Képünk illusztráció. (Forrás: Pixabay)Képünk illusztráció. (Forrás: Pixabay)

A műsorvezetők kérték, hogy foglaljon helyet az asztalnál, és csatlakozzon a beszélgetéshez, de ezt Porosenko elutasította. Ezután viszont szembefordult a kamerákkal, és kijelentette, hogy az adófizetők pénzét jogtalanul költötték el a parlamenti tévécsatorna megújítására. Nem fogadta el az újságírók által felajánlott mikrofont sem, hanem némi vita után végül kilépett a képből.

A helyszínen utána újságíróknak nyilatkozva tettét túlzott érzelmekkel magyarázta. Kifogásolta még azt is, hogy a tévécsatornát ugyanaz a csapat újította meg, amely elindította az ő Prjamij elnevezésű hírtelevízióját.

A Rada tévé egyik újságírója közölte közben, hogy a csatorna kész Porosenkónak szót adni és adásidőt biztosítani bármikor, amikor neki megfelel. A volt államfő ezt megköszönte, egyúttal hozzáfűzte, hogy élni is fog ezzel a lehetőséggel, de majd csak akkor, amikor a tévécsatorna szerkesztői politikája megfelel az előírásoknak és a jogszabályoknak.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztetett arra, hogy december 14-én a Rada parlamenti tévécsatorna bejelentette műsorformátumának megújulását egy korszerűsített parlamenti stúdióval, továbbá egy új stúdióval a kormány épületében. A hírportál szerint a Rada csatorna megújítását az az Olekszij Szemenov végezte, aki korábban elindította a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló Viktor Medvedcsuk ukrán oligarcha - Moszkva-barát elfogultság miatt mostanra már betiltott - televíziós csatornáit és a Prjamij hírtelevíziót is.

(MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.