2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A cseh és a lengyel házelnök kifarolt a következő találkozó előtt, Orbánék orosz agresszióhoz való "langyos" hozzáállása és a „nem kollegiális” magyar energiapolitika miatt.

Miloš Vystrčil cseh és Pekarová Adamová lengyel házelnök megtagadta a részvételt a Visegrádi Négyek parlamenti vezetőinek jövő péntekre tervezett találkozóján, mivel Budapest ukrajnai orosz agresszióhoz való "langyos" hozzáállása és a „nem kollegiális” magyar energiapolitika miatt nem akartak Kövér László házelnökkel egy asztalhoz ülni - írta meg Facebook-oldalán a Privátbankár külpoloitikai szakértője, Káncz Csaba a Seznam Zprávy cseh lap cikkére hivatkozva.

„Mindig a magyarok az utolsók, akik beleegyeznek egy szankciós csomagba, engedményeket kérve és azzal fenyegetőzve, hogy nem támogatják a további szankciókat. Belföldön visszaélnek a háború témájával az EU ellen. Ők Oroszország trójai falova, és fontosnak tartom, hogy egyértelmű jelzést küldjek nekik, hogy ez elfogadhatatlan” – mondta Pekarová Adamová a lapnak.

„Vegyük például azt, hogy a magyarok kétoldalúan tárgyalnak Oroszországgal egyes energiahordozók szállításáról. Ez nem teszi lehetővé az uniós országok egységes fellépését, és ezzel céljaink előmozdítását ebben az energiaválságban. Szerintem jó ésszerű és mérsékelt módon kifejezni a rosszallást" – mondta el Vystrčil a Seznam Zprávy szerint. 

A szlovák házigazdák ezért az egész eseményt lefújták.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!