<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A kormány úgy döntött, megint kisegíti Csehországot egy nagyobb adag Pfizerrel.

Májusban közel 41 ezer adag Pfizer Covid-vakcinát adott kölcsön Magyarország Csehországnak, a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent friss kormányhatározat szerint most még többet kölcsönzünk: 100 620 adag Comirnaty (PFIZER) vakcina kölcsönbe adásáról döntött a kormány.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere kapta a feladatot, hogy – a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a  külgazdasági és
külügyminiszter bevonásával - gondoskodjon a szerződés megkötéséről és a bő 100 ezer adag oltóanyag rendelkezésre állásáról.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyébként vasárnap már írt a Facebookon a vakcinakölcsönzési akcióról, akkor azzal indokolt: Magyarországon az oltottak száma lassan eléri az öt és félmilliót, miközben van bőven elég oltóanyag, így a magyar kormány tud segíteni azoknak, akik nem állnak ennyire jól. Szijjártó Péter bejegyzését akkor a Cesi do toho! felkiáltással zárta, ami annyit jelent: hajrá csehek!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.