1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kormány úgy döntött, megint kisegíti Csehországot egy nagyobb adag Pfizerrel.

Májusban közel 41 ezer adag Pfizer Covid-vakcinát adott kölcsön Magyarország Csehországnak, a kedd esti Magyar Közlönyben megjelent friss kormányhatározat szerint most még többet kölcsönzünk: 100 620 adag Comirnaty (PFIZER) vakcina kölcsönbe adásáról döntött a kormány.

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere kapta a feladatot, hogy – a  Nemzeti Népegészségügyi Központ és a  külgazdasági és
külügyminiszter bevonásával - gondoskodjon a szerződés megkötéséről és a bő 100 ezer adag oltóanyag rendelkezésre állásáról.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyébként vasárnap már írt a Facebookon a vakcinakölcsönzési akcióról, akkor azzal indokolt: Magyarországon az oltottak száma lassan eléri az öt és félmilliót, miközben van bőven elég oltóanyag, így a magyar kormány tud segíteni azoknak, akik nem állnak ennyire jól. Szijjártó Péter bejegyzését akkor a Cesi do toho! felkiáltással zárta, ami annyit jelent: hajrá csehek!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!