<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Juncker kiosztotta a briteket.

Kizárólag a brit fél felelőssége lesz, ha nem sikerül rendezetten, az Európai Unióval egyetértésben megszüntetni az Egyesült Királyság európai uniós tagságát - jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az az Augsburger Allgemeine lapnak adott interjújában.

A politikus elmondta, bízik abban, hogy az október 31-ére tervezett Brexit előtt, az utolsó pillanatban sikerül megegyezésre jutni a tagság felszámolásának feltételrendszeréről.  Kiemelte, hogy a bizottság igen aktívan dolgozik a megállapodáson, Michel Barnier főtárgyaló és ő is mindent megtesz a rendezett Brexitért. Ha pedig ez végül mégsem sikerül, egyedül a brit felet terheli a felelősség – tette hozzá.

A britek kiválása megállapodás nélkül katasztrófa volna az Egyesült Királyságnak és az európai kontinensnek - fogalmazott a brüsszeli bizottság elnöke. Az EU és a közösségen kívüli Egyesült Királyság viszonyrendszeréről szólva figyelmeztetett, hogy bonyolult lesz a szabadkereskedelmi megállapodás kidolgozása. Az eddigi szabadkereskedelmi szerződések arról szóltak, hogy az EU és egy partner közeledik egymáshoz, Nagy-Britannia esetében viszont válásról van szó - mondta.

Feltétlenül szükség lesz egy szabadkereskedelmi megállapodásra, de ez nem megy olyan gyorsan, ahogyan egyesek képzelik Nagy-Britanniában. Az EU legutóbbi ilyen szerződésein évekig kellett dolgozni, és nem látni, hogy miért menne gyorsabban Nagy-Britanniával - mondta Jean-Claude Juncker.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.