<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Az orosz-ukrán háború 157. napjának legfontosabb eseményei. 

  • Ukrán tisztviselők elítélték Oroszország nagy-britanniai nagykövetségének azon tegnapi esti Twitter üzenetét, hogy az Azov-ezred harcosai megérdemelnék, hogy „megalázó” kivégzéssel nézzenek szembe. Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője szombaton a Telegramon reagált: „Oroszország egy terrorista állam. A 21. században csak vademberek és terroristák beszélhetnek diplomáciai szinten arról, hogy emberek megérdemlik az akasztással történő kivégzést.”
  • Oroszország szombaton bejelentette, hogy 32 új-zélandi tisztviselőnek és újságírónak megtiltja a területére való belépést, válaszul a Wellington által Moszkva ellen az ukrajnai invázió miatt hozott hasonló intézkedésekre. A szankciókkal sújtottak között van Andrew Foster, Wellington polgármestere, Philip Goff, Auckland polgármestere, és Garin Golding, az új-zélandi haditengerészet parancsnoka is.
  • Az ukrajnai frontvonalra mért újabb orosz csapásoknak egy halálos áldozata volt az ország déli részén, és egy iskolát is eltaláltak Harkivban - közölték szombaton tisztviselők. A déli Mikolajiv város polgármestere elmondta, hogy egy ember meghalt, amikor rakéták csapódtak be két lakónegyedbe az éjszaka folyamán. Harkivban egy S-300-as föld-levegő rendszer rakétái egy oktatási intézmény egy részét találták el - közölték a helyi hatóságok.
  • Az ukrán hadsereg szombaton azt közölte, hogy több orosz katonát megölt és két lőszerraktárat megsemmisített a harcokban Herszon térségében. A közlés szerint a Dnyipro folyón keresztül Herszonba tartó vasúti forgalmat elvágták, ami tovább szigetelheti a folyótól nyugatra lévő orosz erőket a megszállt Krím és a keleti területek ellátásától.
  • A Gazprom bejelentése szerint szombaton leállították a földgázexportot Lettországba, mert a balti ország nem teljesíti az előírt fizetési feltételeket – ez azt jelenti, hogy Lettország csak euróban hajlandó fizetni, nem pedig rubelben. A Latvijas Gaze lett földgázszolgáltató pénteken jelentette be, hogy mostantól csak euróban hajlandó fizetni.

(via The Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.