<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Borsos a számla a dráguló energiaárak miatt.

Az RTL Híradó riportja szerint a GKI Gazdaságkutató azzal számolt, hogy tavaly 300 milliárd forintba került a rezsicsökkentés az adófizetőknek, idén viszont ez a költség már lényegesen megugorhat az elszálló energiaárak miatt: a számla elérheti az 1300 milliárd forintot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rezsicsökkentés családonként 320 ezer forintjába is kerülhet az államnak, azaz az adófizetőknek.

A GKI számításai szerint nem hozna sokat a konyhára az uniós szabályok felfüggesztése, amelyekhez a rezsicsökkentés fenntartását kötötte a miniszterelnök – írja az rtl.hu. Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor szerint a magas energiaárak miatt azonnali brüsszeli intézkedésekre van szükség, minden adminisztratív előírást fel kell függeszteni. Úgy mint:

  • a fosszilis energiák megadóztatását,
  • a villamos energia és a gáz árainak az összekapcsolását,
  • valamint azt az előírást, hogy kötelező bioanyagot bekeverni az üzemanyagba.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.