1p

Borsos a számla a dráguló energiaárak miatt.

Az RTL Híradó riportja szerint a GKI Gazdaságkutató azzal számolt, hogy tavaly 300 milliárd forintba került a rezsicsökkentés az adófizetőknek, idén viszont ez a költség már lényegesen megugorhat az elszálló energiaárak miatt: a számla elérheti az 1300 milliárd forintot. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a rezsicsökkentés családonként 320 ezer forintjába is kerülhet az államnak, azaz az adófizetőknek.

A GKI számításai szerint nem hozna sokat a konyhára az uniós szabályok felfüggesztése, amelyekhez a rezsicsökkentés fenntartását kötötte a miniszterelnök – írja az rtl.hu. Ahogy arról korábban írtunk, Orbán Viktor szerint a magas energiaárak miatt azonnali brüsszeli intézkedésekre van szükség, minden adminisztratív előírást fel kell függeszteni. Úgy mint:

  • a fosszilis energiák megadóztatását,
  • a villamos energia és a gáz árainak az összekapcsolását,
  • valamint azt az előírást, hogy kötelező bioanyagot bekeverni az üzemanyagba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!