<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Február elsejétől is jön drágulás, Brüsszelben azonban már készül az újabb kör.

A Világgazdaság Online cikke szerint szerdától jócskán megugrik az úgynevezett hevített dohánytermékek ára, ám az Európai Bizottság már elkészítette a javaslatot a hagyományos cigaretta jövedéki adójának emeléséről, azaz néhány hónapon belül akár minden termék drágulhat a Nemzeti Dohányboltokban.

A cikk szerint az olyan cigarettahelyettesítő alternatív termékek, amelyek dohány elégetése nélkül, hevítéssel bocsátanak ki belélegezhető anyagot, eddig nem estek a jövedéki adó hatálya alá, ám ez február 1-jétől megváltozik. Fischer Ádám, a Niveus Consulting Group együttműködő partnere a a portál megkeresésére úgy számolt, szálanként 35 forint jövedéki adót kell fizetni utánuk, ami 20 szálas dobozt feltételezve dobozonként 700 forintot tesz ki – ennyivel kerülnek tehát többe a hevített dohánytermékek szerdától – derítette ki a Világgazdaság.

Frissítés

A szerkesztőségünkbe eljuttatott reakció szerint a hevített dohánytermékek eddig is a jövedéki adó tv. hatálya alá tartoztak, ezek adóterhe eddig is 35 ft/szál volt. Ez nem változik szerdától, hanem a dohányt nem tartalmazó hevítőrudak adóterhe emelkedik februártól.