2020. június 5. 14:34
MTI

A német jegybank, a Bundesbank 7,1 százalékos idei gazdasági csökkenéssel számol és azt várja, hogy 2021-ben és 2022-ben már nő a gazdaság.

Féléves jelentésében a Bundesbank szerint a német gazdaság mély recesszióba kerül az idén a koronavírus miatt hozott gazdasági korlátozó intézkedések miatt. A jegybank a legvalószínűbb forgatókönyvnek azt tartja, hogy a német hazai össztermék (GDP) 7,1 százalékkal zsugorodik az idén, nagyobb mértékben a 2009. évi pénzügyi válságban tapasztalt 5,7 százalékos csökkenésnél.

###trader,trader##

A Bundesbank jövőre már 3,2 százalékos, a rákövetkező évre 3,8 százalékos GDP-növekedést valószínűsít. Németország GDP-je 2,2 százalékkal gyengült az idei első negyedévben az előző negyedévvel összevetve, amikor 0,1 százalékos csökkenést jegyeztek fel, így a gazdaság technikai értelemben recesszióba került.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.