1p

A munkanaphatástól megtisztított adatok sem sokkal szebb a nyers adatnál. 

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint áprilisban az ipari termelés volumene a nyers adat szerint 36,8, a munkanaphatástól megtisztított szerint pedig 36,6 százalékkal zuhant be

Márciushoz képest a visszaesés mértéke 30,5 százalékos volt. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Mint azt a hivatal is megjegyzi, április már az a hónap volt, amikor a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok végig jelentős hatással bírtak. 

A legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül kiugró visszaesés volt a járműgyártásban, mít a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermékek gyártása kisebb mértékben csökkent. Egyedüliként a gyógyszergyártásban nőtt a kibocsátás áprilisban. 

Az ipari termelés az év első négy hónapját nézve 9,2 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakinál. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!