TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

A munkanaphatástól megtisztított adatok sem sokkal szebb a nyers adatnál. 

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint áprilisban az ipari termelés volumene a nyers adat szerint 36,8, a munkanaphatástól megtisztított szerint pedig 36,6 százalékkal zuhant be

Márciushoz képest a visszaesés mértéke 30,5 százalékos volt. 

Fotó: MTI Fotó: MTI

Mint azt a hivatal is megjegyzi, április már az a hónap volt, amikor a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok végig jelentős hatással bírtak. 

A legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül kiugró visszaesés volt a járműgyártásban, mít a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermékek gyártása kisebb mértékben csökkent. Egyedüliként a gyógyszergyártásban nőtt a kibocsátás áprilisban. 

Az ipari termelés az év első négy hónapját nézve 9,2 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakinál. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.