<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A munkanaphatástól megtisztított adatok sem sokkal szebb a nyers adatnál. 

A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint áprilisban az ipari termelés volumene a nyers adat szerint 36,8, a munkanaphatástól megtisztított szerint pedig 36,6 százalékkal zuhant be

Márciushoz képest a visszaesés mértéke 30,5 százalékos volt. 

Fotó: MTIFotó: MTI

Mint azt a hivatal is megjegyzi, április már az a hónap volt, amikor a koronavírus-járvány miatt megváltozott gazdasági folyamatok végig jelentős hatással bírtak. 

A legnagyobb súlyú feldolgozóipari alágak közül kiugró visszaesés volt a járműgyártásban, mít a számítógép, elektronikai, optikai termékek gyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermékek gyártása kisebb mértékben csökkent. Egyedüliként a gyógyszergyártásban nőtt a kibocsátás áprilisban. 

Az ipari termelés az év első négy hónapját nézve 9,2 százalékkal volt kisebb az előző év azonos időszakinál. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.