<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Romlik a biztonsági helyzet a térségünkben, de legalább helikoptereink már vannak. Az már csak bónusz, hogy a karbantartást kormányközeli cég végezheti.

A honvédelmi miniszter az MTI szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program fontos mérföldkövének nevezte a H145M típusú többcélú könnyű helikopterflotta teljessé válását kedden az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison.

Benkő Tibor a Mérföldkő a haderőfejlesztésben? Könnyűhelikopter-képességcél elérése című rendezvényen elmondta: tavaly decemberben érkezett a H145M többcélú könnyű helikopterflotta utolsó, huszadik gépe a szolnoki bázisra.

Ilyen járművek segítik a magyar honvédelmet (fotó: MTI)Ilyen járművek segítik a magyar honvédelmet (fotó: MTI)

Kiemelte, megvalósult, amit terveztek, a magyar kormány támogatásával, a magyar katonák példaértékű hozzáállásával. Hozzátette, már a program indulásakor megfogalmazták: a biztonsági helyzet romlása a térségünkben, Európában, a világban megköveteli, hogy éberen, felkészülten álljanak Magyarország és a magyar emberek szolgálatába.

A helikopterek karbantartása természetesen körön belül marad. Azt a bruttó 550 millió forintos megbízást ugyanis az az AERO-IDAG Kft. nyerte el, amelyiket a 2016-ban Rogán Antal minisztert helikoptereztető Fly-Coop Kft. alapított. Az IDAG-tól 2017-ben vett a magyar rendőrség helikoptereket.

Az IDAG-nak az Opten adatai szerint 2019-ben volt először árbevétele (46,4 millió forint). 2020-ban azonban óriási ugrással már 660 millió forintos nettó forgalmat könyvelhetett el. 105 millió forint veszteséget viszont már 2016-ban, az induláskor is termelt a cég, és csak tavaly volt először pozitív a mérlege, akkor 21 millió forintos adózott nyereséggel zárták az évet.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.