2p

Papp Dániel felrótta az ellenzéki képviselőknek, hogy nem nagyon akarnak bemenni a székházba.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját fogadta Papp Dániel, a közmédia vezetője - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya. A magyar vezető az intézmény III. kerületi Kunigunda útjai gyártóbázisán találkozott Teresa Ribeiróval, az EBESZ médiaszabadságéért felelős képviselőjével és az általa vezetett delegációval.

Az MTVA szerint minden rendben van az ő munkájukkal. Fotó: Depositphotos
Az MTVA szerint minden rendben van az ő munkájukkal. Fotó: Depositphotos

A közlemény szerint az EBESZ delegációja tájékoztatást kapott az MTVA működését meghatározó médiarendszerről, a vonatkozó közszolgálati követelményrendszerről, továbbá az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szabályszerű együttműködéséről, amelyek garantálják a hiteles és objektív műsorkészítést.

A tanácskozáson a magyar közmédia vezetője beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit - közölte az MTVA.

A közleményben azt írták: Papp Dániel pontos tájékoztatást adott az EBESZ küldöttségének arról, hogy a legutóbbi, április 3-án tartott országgyűlési választások eredményeként a parlamentbe bejutott ellenzéki pártoknak novemberig elküldött 3976 meghívásnak mindössze 69 alkalommal tettek eleget. Vagyis a majdnem 4000 meghívás kevesebb mint 2 százalékában jött be képviselőjük a tévé- vagy a rádióstúdióba - tették hozzá.

A választásokon induló, de a bejutási küszöböt el nem érő politikai szervezeteknek elküldött 206 invitációból összesen 26 szereplést vállaltak a pártok vagy azok korábbi jelöltjei, jelenlegi tisztségviselői, aktivistái - közölte az MTVA.

(MTI)
.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!