<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?
Zöldülő ingatlanok, tippek energetikai korszerűsítéshez!

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Papp Dániel felrótta az ellenzéki képviselőknek, hogy nem nagyon akarnak bemenni a székházba.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) médiaszabadságért felelős képviselőjét és delegációját fogadta Papp Dániel, a közmédia vezetője - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya. A magyar vezető az intézmény III. kerületi Kunigunda útjai gyártóbázisán találkozott Teresa Ribeiróval, az EBESZ médiaszabadságéért felelős képviselőjével és az általa vezetett delegációval.

Az MTVA szerint minden rendben van az ő munkájukkal. Fotó: Depositphotos
Az MTVA szerint minden rendben van az ő munkájukkal. Fotó: Depositphotos

A közlemény szerint az EBESZ delegációja tájékoztatást kapott az MTVA működését meghatározó médiarendszerről, a vonatkozó közszolgálati követelményrendszerről, továbbá az MTVA és a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szabályszerű együttműködéséről, amelyek garantálják a hiteles és objektív műsorkészítést.

A tanácskozáson a magyar közmédia vezetője beszámolt a magyar közszolgálati médiarendszer helyzetéről és működéséről, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, azokkal összhangban működő közszolgálati műsorgyártásról, hangsúlyozva az MTVA etikai kódexében, valamint a médiatörvényben és a közszolgálati kódexben megjelenő kiegyensúlyozottságra és pártatlanságra vonatkozó rendelkezések érvényesülésének garanciáit - közölte az MTVA.

A közleményben azt írták: Papp Dániel pontos tájékoztatást adott az EBESZ küldöttségének arról, hogy a legutóbbi, április 3-án tartott országgyűlési választások eredményeként a parlamentbe bejutott ellenzéki pártoknak novemberig elküldött 3976 meghívásnak mindössze 69 alkalommal tettek eleget. Vagyis a majdnem 4000 meghívás kevesebb mint 2 százalékában jött be képviselőjük a tévé- vagy a rádióstúdióba - tették hozzá.

A választásokon induló, de a bejutási küszöböt el nem érő politikai szervezeteknek elküldött 206 invitációból összesen 26 szereplést vállaltak a pártok vagy azok korábbi jelöltjei, jelenlegi tisztségviselői, aktivistái - közölte az MTVA.

(MTI)
.