<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Bár előfordul, hogy a napelemek a magyarországi termelés több mint felét biztosítják, minden hétköznap, este felé ennél is sokkal nagyobb arányt ér el az import.

A paksi atomerőmű egyik blokkja az évi rendes karbantartási hónapját tölti, a másikat javítani kell, ezért több mint egy hete csupán két nukleáris blokk termel a paksi atomerőműben, írja a Napi.hu.

Emiatt vasárnap este az 5000 MW teljesítmény előállítása - ez volt a magyar villamos energia szektor idei legnagyobb termelési és fogyasztási értéke – szokatlan összetételben tudott csak megtörténni: a hazai termelési volument messze meghaladó szintre futott fel az import aránya. A paksi atomerőmű, a Mátrai Erőmű, a földgázerőművek, a víz-, a szél-, és a biomassza erőművek összesen 2200 MW-ra voltak képesek, így - ahhoz, hogy a vasárnap esti országos fogyasztási igényt fedezni lehessen - az árambehozatalnak mintegy 2800 MW teljesítményszintre kellett felkúsznia.

A lap szerint ez az esti helyzet arányaiban napok óta így alakul, azaz – mint egy bennfentes mondta -  a magyar áramfogyasztási igény kiszolgálásához a nagy arányú import már napi szintű alapélménnyé vált. Ennek hátterében a hazai villamos energia termelés paksi fejnehézsége áll.

Arról egyelőre nincs hír, hogy az egy hónapra leállt Paks-1 mikor térhet vissza a termelésbe, és arról sem, hogy az augusztus 11. óta lekapcsolt Paks-2 javításával mikor fognak végezni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.