<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A tiltakozás eszközét a vívóversenyek adják.

Svédország tiltakozásképpen nem rendez nemzetközi vívóversenyeket, mert azokon újra szerepelhetnek orosz és fehérorosz sportolók a világszövetség (FIE) döntése értelmében.

Erről ennyit? Fotó: Pixabay
Erről ennyit? Fotó: Pixabay

Teljesen kizárt, hogy e két ország részvételével versenyeket rendezzünk, amikor véres háborút indítottak Ukrajnában - mondta Otto Drakenberg, a svéd szövetség elnöke. A skandinávok két szeptemberi, stockholmi verseny megrendezését mondták vissza, a németek pedig csütörtökön jelentették be, hogy a május elejére tervezett női tőr világkupa-viadalnak nem adnak otthont.

A FIE múlt pénteki rendkívüli online-kongresszusán a tagság - mintegy kétharmados támogatottsággal - foglalt állást úgy, hogy április 1-jétől, a párizsi olimpia egyéves kvalifikációs időszakának kezdetétől engedélyezi orosz és fehérorosz vívók részvételét a versenyeken egyéniben és csapatban is, figyelembe véve ugyanakkor "a Nemzetközi Olimpiai Bizottság esetleges jövőbeli ajánlásait, határozatait".

(MTI)