<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Az RTL megtalálta a dzsungel királyát, miközben egyre jobban teljesítenek a TV2 táncoló hírességei - így alakultak a rövid munkahét nézettségi adatai.

A hétköznapi program a 44. héten csak részben maradt változatlan: ugyan a TV2-n továbbra is az Ázsia Expressz és a Párcharc osztozott az esti műsorsávon, az RTL esetében viszont a hétfői és keddi munkaszüneti napokon a ’Celeb vagyok, ments ki innen!’ előbbre került, a realityt pedig mindkét este egy hollywood-i blockbuster követte, hétfőn a Venom, míg kedden a Pókember – Idegenben került a csatorna műsorára. Mindez annyiban jelentett változást a megszokotthoz képest, hogy a makkosszállási csempészhálózat és Róza mama, azaz a Keresztanyu sorozat csak háromszor jelentkezett a héten.

De nézzük, hogyan alakultak a nézettségek a rövid héten.

Az ezen a héten már Grúziából jelentkező, egyébként pedig a végjátékhoz erősen közeledő Ázsia Expressz múlt pénteki adása magabiztosan nyerte a hetet,

a széria 25,4 százalékos közönségarányt tudott felmutatni a kereskedelmi szempontból legfontosabb 18-49 éves korosztályban, ennél jobbat hétköznap egyetlen műsor sem tudott produkálni. 774 ezres teljes lakosság körében mért nézőszáma pedig még inkább kiemelkedő volt.

Az utazós celebreality jelenleg a TV2 műsorainak legstabilabbja a korcsoportban a ’Sztárban sztár leszek!’-től eltekintve, így nem meglepő, hogy egy gyengébb, 16,4 százalékos közönségarányú naptól eltekintve mindennap legalább 18 százalék felett tudott produkálni.

Némileg magára talált a nagyon haloványan kezdő új TV2-s vetélkedő, a Párharc, amelynek úgy tűnik, bejött a hosszúhétvégés műsorbeosztás: legerősebb, hétfői napján 16,4 százalékos közönségaránnyal le tudta nyomni a vele párhuzamosan futó Venom-ot. Sőt, ami ennél sokkal érdekesebb, az az, hogy

a teljes lakosság körében ez az adás kiugróan jól futott, több mint 602 ezer nézőt ültetve a képernyők elé, ezzel pedig megelőzte az X-Faktort is.

Az egy kiugró nappal szemben azonban már más napokon lényegesen gyengébben teljesített a vetélkedő, rendszerint 15-16 százalékos közönségarányával jóval a csatorna átlaga alatt maradt.

Egy kiugróan erős adás már biztosan jutott a Párharcnak. Fotó: TV2
Egy kiugróan erős adás már biztosan jutott a Párharcnak. Fotó: TV2

Nagy búcsúzók az RTL-en

Az RTL hétköznapi műsorainak esetében ez a hét a búcsúkról szólt: pénteki adásával véget ért a Keresztanyu, a sorozat negyedik évada átlagosan 17,2 százalékos közönségarányt tudott elérni a kiemelt korcsoportban, pénteki fináléja pedig 16,8 százalékos közönségaránnyal futott. A Keresztanyu

a teljes lakosságot magába foglaló, 4 éven felüliek körében is erősen zárt, a záró epizódot több mint 580 ezer ember követte.

Szintén győztest hirdetett a héten a ’Celeb vagyok, ments ki innen!’, az RTL dzsungerrealityje végig 21,3 százalékos átlagos közönségaránnyal futott a 18-49-es korcsoportban. Ezt a reality fináléja némileg alulmúlta, amely feltehetőleg azzal magyarázható, hogy a ’Sztárban sztár leszek!’-el futott párhuzamosan. Ezzel együtt így is sokakat érdekelt az, ahogy Curtis elfoglalta a helyét a királyi trónon: a teljes lakosságot köréből 554 ezren követték az eseményeket vasárnap.

Nem érdekelt túlságosan sokakat a Fradi továbbjutás utáni meccse

Azután, hogy a Ferencváros bebiztosította továbbjutását és csoportelsőségét egy héttel korábban, a Trabzonspor ellen játszott Európa-liga meccs már kevésbé hozta lázba a tévénézőket, az a teljes lakosság körében 350 ezer embert tudott a képernyők elé ültetni – ennél a kereskedelmi csatornák minden párhuzamosan futó műsora jobb nézőszámot tudott felmutatni.

A táncoló celebek nagyon beindultak

A 18-49 éves korcsoportban közönségarány tekintetében az X-Faktor ismételten hozta a kötelezőt, és egyetlen más műsor sem tudott ennél jobb közönségarányt hozni a héten – a párhuzamosan futó ’Dancing With The Stars’ 16,6 százalékot tudott felmutatni ezzel szemben. A nagy rivális ’Sztárban sztár leszek!’ 23,6 százalékos közönségarányt tudott ezen a héten a korcsoportban.

Ha azonban a teljes lakosság körében vesszük a nézettséget, már fordul a kocka, ugyanis

meglepően gyengén teljesített az X-Faktor szombati adása, és csupán 585 ezer ember kapcsolt oda. Ezzel szemben a ’Dancing With The Stars’ 796 ezres nézőszámával megdöntötte saját korábbi rekordját.

Színtisztán a nézőszámot tekintve a hét győztese a ’Sztárban sztár leszek!’, oa 4 éven felülieket magába foglaló korcsoportban a TV2-s szuperprodukció 962 ezres nézőszámot tudott, ennek közelében egyetlen más műsor sem járt a héten.

Így alakult a 44. hét

A mérleg ezúttal 17,1-16,1 százalékos arányban a TV2 javára billent, ebben feltételezhetően a Sztárban sztár leszek! és az Ázsia Expressz erős hete mellett közrejátszhatott az is, hogy az RTL-en a héten két széria is véget ért. Pánikba esni azért nem kell: a 45. héten az RTL abban jogosan bízhat, hogy az erős szereplőgárdával és a hagyományosan nagyon népszerű Fördős Zé-Rácz Jenő-Sárközi Ákos zsűrivel új évadját hétfőn elkezdő ’Konyhafőnök – VIP’ ismét a nézők kedvence lesz.