2019. november 26. 15:10
mfor.hu

Tárgyaltak.

Magyarország és Kína gazdasági, illetve pénzügyi kapcsolatai egyre erősebbek, biztos alapokon nyugszanak, és számos új területen nyílik lehetőség együttműködésre a jövőben is – hangsúlyozta Varga Mihály Liu Kun kínai pénzügyminiszterrel folytatott pekingi tárgyalásán. A magyar tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy magyar-kínai pénzügyminiszteri találkozóra a rendszerváltozás óta nem volt példa. A megbeszélésen elhangzott, hogy újabb kínai bankok tervezik budapesti régiós központ létrehozását, áll a Pénzügyminisztérium keddi közleményében.

Magyarország geopolitikai elhelyezkedése, a gazdaságának dinamikus fejlődése, valamint jól képzett szakemberei révén egyre jelentősebb régiós pénzügyi szerepet tölt be – hangsúlyozta Varga Mihály megemlítve, hogy a Bank of China magyarországi központjának eredményes működése után a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC), a Kínai Fejlesztési Bank (CDB) és a Kínai Építési Bank (CCB) is vizsgálja budapesti képviselet létrehozásának lehetőségét.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a közelmúltban számos kínai hátterű, jármű- és akkumulátor-gyártáshoz köthető kapacitásbővítő fejlesztés indulhatott el hazánkban. Örvendetes tény az is, hogy a kínai vállalatok is egyre nagyobb számban választják Magyarországot befektetési célpontul, a magyarországi kínai befektetések összértéke megközelíti a 4,5 milliárd dollárt. A telekommunikációban a Huawei és a ZTE, autóiparban a Yanfeng és a Joyson Safety Systems, az elektromobilitás területén a BYD, geotermikus erőműben a Zhejiang Kaishan Compressor, a vegyiparban a Wanhua mind olyan példák, amelyeknél már bebizonyosodott, hogy a kínai vállalatok hazánkra jó üzleti lehetőséget biztosító célországként tekinthetnek – mutatott rá Varga Mihály hozzátéve, hogy a hazánkban működő legnagyobb kínai vállalatok jelenleg több mint tizenötezer embert alkalmaznak.

Varga Mihály megbeszélést folytatott Hu Xiaoliannal, a Kínai Eximbank elnökével, valamint Liu Liangevel, a Bank of China elnökével is, akivel arról is egyeztettek, hogy magyar nagyvállalatok, illetve banki szereplők is beléphetnének a kínai kötvénypiacra, illetve szóba került, hogy milyen egyéb tőke- és devizapiaci termékekkel tudnák támogatni a kétoldalú gazdasági kapcsolatok fejlesztését.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.