2020. április 1. 08:10
mfor.hu

Lemondás miatt mától nem felel a fenntarthatóságért Baranyai Gábor. 

Megszűnt Baranyai Gábor megbizatása az Innovációs és Technológiai Minisztériumban, a fenntarthatóságért felelős miniszteri biztos lemondása miatt - derül ki a legfrissebb Határozatok Tárából.

Baranyai Gábor Baranyai Gábor

A miniszteri biztos kinevezésére 2019. április elsején került sor, két éves időtartamra. A kinevezés a természeti erőforrások fenntartható használatáért tette felelőssé Baranyai Gábort. Idén januártól aztán módosult a feladat definíciója, azóta a természeti erőforrások felhasználásáért felelt a miniszteri biztos.

Baranyai Gábor a 2000-es években a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban dolgozott, majd a Külügyminisztériumban dolgozott helyettes államtitkárként, ahol az európai uniós ágazati politikáért felelt - vagyis karrierje kormányzati ciklusokon ível át. Az innovációs minisztériumban már a most hatályát vesztett mandátum előtt is a fenntarthatósági területért felelt.

Arról egyelőre nem érkezett tájékoztatás, hogy ki fogja ellátni a jövőben a lemondott miniszteri biztos feladatait.

 

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.