2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A január végi 19,4 milliárd forintot február 28-án 22,8 milliárd forint követte a Magyar Államkincstár adatai szerint - írta a Világgazdaság csütörtökön.

A 604 intézmény közül 299-nek volt kifizetetlen számlája, az egészségügyi intézmények körülbelül 4500 beszállítónak tartoznak. Az összesítés a kórházak mellett a járó- és fekvőbetegellátó intézmények, az egészségügyi ágazati háttérintézmények, a klinikai központtal rendelkező felsőoktatási intézmények adatait is tartalmazza.

A MÁK adatai szerint például a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézetben a kifizetetlen számlák összege a januári 864 millió forintról 1,1 milliárd forintra nőtt, a Békés Megyei Központi Kórházban 344 millióról 643 millió forintra. Az Országos Kórházi Főigazgatóság tartozásállománya a januári 710 millióról 195 millió forintra csökkent - írta a Világgazdaság.

Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) főtitkára a lapnak elmondta: tagvállalataik beszámolói szerint a kórházak gyakorlatilag teljesen leálltak a fizetéssel, bár az év végi konszolidációkat követően, az év elején ez tulajdonképpen általánosnak mondható. Úgy vélte, a koronavírus-járvány miatt nehéz megmondani, hogy az idén valójában hogyan növekedhet az egészségügyi intézmények tartozása.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!