2p

Ugrott egy nagyobbat a kórházba kerültek száma, de a gépi lélegeztetésre szorulók száma csak kisebb mértékben nőtt.

A ma reggeli jelentés szerint 265 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 821 526 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 8 beteg, így az elhunytak száma 30 179 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 783 815 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7 532 fő. Utóbbi adat a hétfő reggeli adatközléskor még 7923 fő volt, múlt pénteken pedig 8133 főről jelentett az operatív törzs, míg előtte, csütörtökön 7960 főről. Vagyis érdekes ívet írt le az elmúlt napokban az aktív fertőzöttek alakulása, a közel 400 fős csökkenés tegnapról mára pedig pláne magyarázatra szorul.

513 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 74-en vannak lélegeztetőgépen. Vagyis egy nap alatt 35 újabb embert kellett bevinni, ami soknak mondható. Közülük azonban csak hárman szorulnak gépi lélegeztetésre, ez pedig még kedvező adatnak tűnik.

A beoltottak száma 5 881 493, közülük 5 635 553 fő már a második oltását is megkapta, 725 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért az operatív törzs kéri őket, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást mielőbb.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!