<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p


			
		
MTI

Január óta először fordul elő ilyen. A halálozások száma viszont továbbra is alacsony.

Január vége óta először 30 ezernél több új koronavírus-fertőzést szűrtek ki egy nap alatt Nagy-Britanniában, de a Covid-19 betegség okozta halálozások száma továbbra is messze elmarad az év eleji tetőzés idejére jellemző szintektől.

A brit egészségügyi minisztérium szerda este ismertetett adatai szerint az elmúlt 24 órában országszerte 32 548 új koronavírus-fertőzéses esetet azonosítottak szűrővizsgálatokkal. Legutóbb január 24-én haladta meg a 30 ezret az egy nap alatt kiszűrt új koronavírus-fertőzések száma: aznap 30 004 esetet jelentettek országszerte.

A szaktárca szerdai összesítése alapján kedden 33-an haltak meg a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben. A januári tetőzés csúcsán, január 20-án 1820 halálos áldozata volt 24 óra alatt a nagy-britanniai koronavírus-járványnak, vagyis a jelenlegi napi halálozási szám az akkori adatoknak nem egészen két százaléka.

A halálos áldozatok napi száma legutóbb február 10-én haladta meg az ezret, március 23. óta egyetlen napon sem érte el a százat, június eleje óta pedig jellemzően nulla és 30 között mozog.

Vendégek a londoni Soho egyik vendéglőjének teraszán még 2021. április 12-én, a vendéglátós újranyitás első napján. Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)Vendégek a londoni Soho egyik vendéglőjének teraszán még 2021. április 12-én, a vendéglátós újranyitás első napján. Illusztráció. (Fotó: MTI/AP/Matt Dunham)

Az egészségügyi minisztérium szerdai adatai szerint jelenleg 2446 pácienst ápolnak kórházban Covid-19 betegséggel Nagy-Britanniában. A januári tetőzés idején megközelítette a 40 ezret a Covid-19 miatt kórházi kezelésre szoruló betegek száma.

A brit közegészségügyi szakértők egyöntetű véleménye szerint az oltási kampány sikerét jelzi, hogy mára teljesen elszakadtak egymástól az újonnan kimutatott koronavírus-fertőződések, illetve a kórházi kezelést igénylő megbetegedések és a halálozások számát jelző görbék. Ezt mutatja az angliai közegészségügyi szolgálat (PHE) szerdán ismertetett modellszámítása, amely szerint az előző járványhullám idején átlagosan hatvan koronavírus-fertőződés okozott egy halálesetet, ma azonban több mint ezer fertőzöttre jut egy halálozás.

A PHE számításai alapján a koronavírus elleni oltások eddig több mint 27 ezer ember életét mentették meg Nagy-Britanniában, és több mint hétmillió esetben akadályozták meg a Covid-19 betegség kialakulását.

A szolgálat közölte: vizsgálatai egyértelművé tették azt is, hogy két oltási dózis ugyanolyan hatékonysággal akadályozza meg a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedéseket a fokozottan fertőzőképes, Nagy-Britanniában dominánssá vált delta koronavírus-variáns esetében, mint az először azonosított alfa változat által megfertőzöttek körében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.