<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Németország lakosságának több mint 30 százaléka már teljesen immunizált.

Átlépte az 50 százalékot az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegség (Covid-19) ellen legalább egy adag védőoltással rendelkezők aránya Németországban, a teljes oltással rendelkezőké pedig 30 százalék fölé emelkedett. A szövetségi kormány legutóbbi összesítése szerint péntekig a lakosság 50,6 százaléka - 42 065 100 ember - kapott legalább egy oltást a Covid-19 ellen. Teljes oltással a lakosság 30,4 százaléka - 25 301 843 ember - rendelkezik.

Az oltási kampány folyamatosan gyorsul. Ezt jelzi a többi között, hogy míg májusban egész hónapban hatszor, júniusban péntekig - a hónap 18. napjáig - nyolcszor haladta meg az egymilliót az egy nap alatt beadott oltások száma. A péntekkel zárult héten naponta átlagosan 806 673 adagot adtak be, vagyis másodpercenként kilencnél is többet.

A vírus Alfa nevű, korábban britnek is nevezett, B.1.1.7-es jelzésű változatának szétterjedése révén kibontakozott harmadik járványhullám május óta enyhül. A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) hétfői adatai szerint az utóbbi 24 órában 346 fertőződést mutattak ki tesztekkel. A napi új regisztrált fertőződések száma legutóbb 2020. augusztus 10-én volt 500 alatt, akkor 436 lelet volt pozitív. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 3 722 327 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t. A Covid-19-cel összefüggésben egy nap alatt 10 halálesetet regisztráltak, a járvány áldozatainak száma így 90 395-re emelkedett.

Az adatok azt jelzik, hogy 2020 nyara után az idei nyáron sem lesz szükség a SARS-CoV-2 terjedésének lassítását szolgáló korlátozások többségére. Ugyanakkor szakemberek aggodalommal szemlélik a Delta nevű, B.1.617.2 megjelöléssel is nyilvántartott, korábban indiainak nevezett vírusváltozat előretörését. Az RKI legutóbbi vizsgálatai szerint a 22. héten - május 31. és június 6. között - 6,2 százalék volt a Delta aránya az elemzett pozitív SARS-CoV-2 teszt leletek között, ami csaknem a duplája az egy héttel korábbi 3,7 százaléknak.

Lothar Wieler, az intézet vezetője pénteki berlini tájékoztatóján kiemelte: a Delta egész biztosan kiszorítja a többi vírusváltozatot, a kérdés csak az, hogy mikor. Az új variáns ellen egy adag oltás nem nyújt erős védelmet, ezért egy újabb, negyedik járványhullám megelőzéséhez a lehető legtöbb embernek teljes oltással kell rendelkeznie - mondta.

Itthon 9,8 milliós népességgel és a mai korona-adatok szerinti 4 491 113 főnyi teljes immunizálttal az jön ki, hogy Magyarország lakosságának 45,9 százaléka már védett, nekik tehát nem kell annyira tartaniuk a delta variánstól. Ugyanakkor itthon a tömeges oltást befejezték, már hetek óta napi 10 ezer körüli számban nő az oltottak száma, ami nagyon kevés - igaz, a második körös oltások száma még 20-40 ezerrel nő naponta. A ma reggeli adatok szerint eddig összesen 5 411 431 magyar kapott valamilyen oltást (elsőt vagy amellett már az ismétlőt is) - az ötmilliomodik beadott vakcinadózist már május 22-én elértük, tehát egy hónap alatt összesen 411 431 oltást sikerült beadni.

Közben Németország mellett az USA is már egy őszi, negyedik hullámtól tart, Angliában elhalasztották az újranyitás újabb lépcsőjét a delta variáns miatt ismét megugró fertőzöttszámok miatt, és bajban van Portugália is, ahol néhány napja az új delta-esetek miatt vesztegzár alá helyezték Lisszabont.

(via MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.