Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Kormos Olga Kormos Olga

December 31-ével megszűnt a közel 90 egészségügyi intézmény fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, helyébe a nagyobb jogköröket kapó Országos Kórházi Főigazgatóság lépett. Ám még az ÁEEK honlapján sincs erre utaló hír vagy közlemény, és az új hivatal weboldalát is hiába keressük, egyelőre nincs nyoma.

A tegnap, azaz 2021. január 11-én frissített, 506/2020. (XI. 17.) Korm. rendelet szerint az OKFŐ feladatai közé tartozik az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában. Egy másik jogszabály alapján pedig az eddigi törvényekben kórházfenntartóként említett ÁEEK helyett 2021. január 1-jétől az új Országos Kórházi Főigazgatóságot kell érteni.

Az ÁEEK honlapja megszűnésének és az OKFŐ weboldalának megjelenésének késlekedésének oka pedig minden bizonnyal az lehet, hogy mivel veszélyhelyzetben az Országos Kórházi Főigazgatóságot az Operatív Törzs vezetőjeként kijelölt rendészetért felelős miniszter, Pintér Sándor irányítja, február 8-ig nem is találunk majd a digitális térben erre utaló változásokat.

Orbán Viktor mindjárt az OKFŐ létrehozásának bejelentése utáni napon, 2020. november 18-án ki is nevezte Jenei Zoltánt az új hivatal élére. Azóta sokan találgatják, hogy miért volt szükség egy új egészségügyi csúcsintézmény létrehozására, és többen úgy vélik, hogy lehet ez az egészségügy további centralizálása és militarizálása. De az is realitás lehet, hogy a kirendelés könnyebbé válik, hiszen január 1-jétől minden állami egészségügyi intézmény minden dolgozójának egyazon munkáltatója lesz, aki jóval egyszerűbben tudja mozgatni a munkaerőt.

December 21-én a Karmelita kolostorban vették át kinevezésüket az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetői. Fotó: MTIDecember 21-én a Karmelita kolostorban vették át kinevezésüket az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetői. Fotó: MTI

Jenei Zoltánt, a korábbi dandártábornokot, a Somogy megyei rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatóját, a Belügyminisztérium volt helyettes államtitkárát, a Pécsi Tudományegyetem kancellárját közvetlen munkatársként Bábiné Szottfried Gabriella, Bene Ildikó, Szabó Bálint, Takács Péter, Tóbiás Tamás segíti majd. Bábiné Szottfried Gabriella Sződliget volt fideszes polgármestere, a Fidesz–KDNP egykori országgyűlési képviselője, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi miniszteri biztosa.  Bene Ildikó a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet megbízott főigazgatója, a Fidesz–KDNP volt országgyűlési képviselője.  Takács Péter a Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő megbízott főigazgatója, az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi egészségpolitikai főosztályvezetője, míg Tóbiás Tamás a Pénzügyminisztérium eddigi főosztályvezetője.

Megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, jól gondoljuk-e, hogy a február 8-ig tartó veszélyhelyzet miatt nem találjuk az OKFŐ weblapját, de eddig nem kaptunk válasz. Ahogy kapunk visszajelzést, frissítjük cikkünket.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.