<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Súlyos áramkimaradás lépett fel Kazahsztán, Üzbegisztán és Kirgizisztán nagyvárosaiban, miután üzemzavar keletkezett az egyik fő kazah áramvezetékben - közölték kedden orosz hírügynökségek.

A három ország hálózatai még a szovjet idők óta kapcsolódnak egymáshoz, és a rendszer Kazahsztánon keresztül csatlakozik az oroszországi áramhálózathoz is, ahonnan elvileg pótolhatnák a váratlanul jelentkező hiányokat. Kedden azonban üzemzavar történt a sűrűn lakott Dél-Kazahsztánt és két szomszédját az észak-kazahsztáni erőművekkel és az orosz hálózattal összekötő vezetéken, és a hálózatot "vészhelyzet" miatt lekapcsolták.

Egyetlen vezeték okoz gondot három országban is (Fotó: Depositphotos)
Egyetlen vezeték okoz gondot három országban is (Fotó: Depositphotos)

Az üzemzavart először a legnagyobb kazah városban, Almatiban és körzetében észlelték. A helyi önkormányzat szerint a kiesést az okozta, hogy a KEGOK kazah áramhálózat-kezelő vállalat egyik vezetékén a feszültség leesett, az alállomásokon pedig kioldottak az automatikus rendszerek.

A visszakapcsolási munkálatok az almati városvezetés közlése szerint megkezdődtek . Az üzbegisztáni és kirgizisztáni hatóságok arról számoltak be, hogy az erőműveket újraindították a vészleállás után, de a helyi szolgáltatók egyelőre nem kapcsolódnak fel a közép-ázsiai hálózatra.

Áramkimaradást jelentettek Biskekből és Taskentből is. Az kirgiz főváros több negyedében leállt a fűtés, nem működtek a közlekedési lámpák és a bankautomaták. Az üzbég fővárosban leállt a metró, nem fogad járatokat a repülőtér, a vezetékekben leesett a víznyomás, és akadozik a mobilszolgáltatás is. (MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.