TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Az üldözött keresztények megsegítésére létrehozott kasszából fizetik ki a támogatást.

Robbanás puszította el Bejrút egy részét kedd este, az áldozatok száma bőven meghaladja a százat, rengeteg a sebesült, sok embert még keresnek a romok alatt. A robbanás okát még kutatják a szakértők, nem zárható ki a szándékosság sem.

Bejrút romokban Bejrút romokban

A katasztrófa után egy sor ország sietett Libanon segítségére, a magyar kormány sem maradt ki a sorból. A tegnap este megjelent Magyar Közlöny szerint 1 millió eurót, azaz 347 569 200 forintot biztosítanak a Bejrútban történt robbanás okozta károk enyhítésére. A támogatás közvetlen címzettje az Antióchiai Szír Maronita Katolikus Egyház vagy az általa alapított valamely szerv - derül ki a kormányhatározatból.

A pénz forrása a költségvetés rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartaléka, a kifizetési jogcím pedig a Miniszterelnökség "üldözött keresztények segítésének feladatai" célelőirányzata, azon belül is a Hungary Helps program.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Idén a rendkívüli kormányzati intézkedésekre 110 milliárd forint tartalékot képeztek. Ebből már költöttek korábban is, mint bemutattuk ebben a cikkünkben.

Frissítés!

Időközben a témában nyilatkozott Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára az M1-nek. Mint mondta, azonnali segítségre van szüksége Libanonnak a bejrúti robbanás után, ezért döntött úgy a kormány, hogy egymillió euróval támogatja az emberi életek megmentését, a kármentést és az újjáépítést. Kiemelte, hogy a libanoni egészségügyi rendszer képtelen kezelni a helyzetet, és több mint ötezer sérültről és több mint 130 halálos áldozatról érkeztek hírek.

A pusztítás mértékét jelzi az is, hogy a helyi ortodox egyház közölte, a kórháza teljesen megsemmisült - tette hozzá.

Az államtitkár elmondta azt is, hogy Magyarország a Hungary Helps programban ajánlotta fel az egymillió eurós támogatást, amelyet a helyi maronita egyházon keresztül osztanak szét.

A felajánlást elsősorban egészségügyi támogatásra költik, de óriási problémának nevezte Azbej Tristan azt is, hogy legalább negyedmillió ember elveszítette az otthonát, így őket el kell helyezni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.