<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Jelen szabályozás szerint december 31-ig köthető szerződés babaváró hitelre, és mivel a kormányzat részéről nincs konkrétuma a meghosszabbításnak, néhány hazai bank már nem vagy csak rövid ideig fogad be ilyen kérelmeket.

A Babaváró hitel az érvényben lévő jogszabály alapján 2022. december 31-én lejár, ez azt jelenti, hogy az érdeklődőknek addig alá kell írniuk a hitelszerződést. A kormány bejelentette, hogy a konstrukciót meghosszabbítja, azonban

a részletekről még semmilyen szabályozás nem jelent meg.

A Bankmonitor szerint elképzelhető, hogy egyes feltételek még módosulnak is az elkövetkező évben.

Hiába érkezik? Fotó: Depositphotos
Hiába érkezik? Fotó: Depositphotos

A portál gyűjtése rámutat, ebben a szituációban egyes bankok felfüggesztették a termék értékesítését, vagy tájékoztatást tettek ki a teendőkkel kapcsolatban:

  • A CIB Bank december 15-től nem fogad be Babaváró kérelmet.
  • A MagNet Bank december 12-vel függesztette fel a termék értékesítését.
  • Az MKB Bank december 23-ig fogad be Babaváró kérelmeket.
  • Az OTP Bank nem függesztette fel a Babaváró befogadását. Ugyanakkor kiadott egy figyelmeztetést, miszerint december 15-ét követő befogadások esetén nem garantálható, hogy a szerződéskötésre sor kerül még az idei évben.
  • Az UniCredit Bank is felhívja az érdeklődők figyelmét a honlapján a határidőkre. A pénzintézet mindaddig befogadja a kérelmeket, amíg reálisnak látja az idei évben a szerződéskötést.

A többi pénzintézet honlapján még érdemi információt nem találni. Ettől függetlenül érdemes sietni, hiszen az idei évből már nincs sok hátra – húzza alá a portál.

Ez különösen igaz abban az esetben, ha még a dokumentumokat se szerezték be az érdeklődők. Ugyanis

december 22-ét követően igazgatási szünet lesz, ezen időszak alatt a társadalombiztosítási igazolás beszerzése is nagyon nehéz lesz,

ugyanis csak 60 kormányhivatal lesz nyitva országszerte – hívja fel a figyelmet a Bankmonitor.