<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A gördülő sztrájkhoz egyre többen csatlakoznak, és folytatódnak a polgári engedetlenségi akciók is. A kormány nem adott új tárgyalási időpontot.

Szerdán is több budapesti és vidéki intézményben is munkabeszüntetéssel hívják fel a figyelmet a pedagógusok anyagi és társadalmi megbecsültségének hiányára - írja a Népszava. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet a lapnak azt mondta, egyre több visszajelzést kapnak olyan iskolákból, ahol a tanárok csatlakozni kívánnak a PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által meghirdetett gördülő sztrájkhoz, amelynek első napján, hétfőn szintén számos fővárosi és vidéki – pécsi, nyíregyházi, isaszegi, somogyapáti, vecsési – iskolában volt munkabeszüntetés. A gördülő sztrájkot meghatározott napokra hirdették meg: “A” heteken minden hétfőre, szerdára és péntekre, “B” hetekre keddre és csütörtökre.

Celldömölkön is sztrájkoltak. Fotó: Facebook / Pedagógusok SzakszervezeteCelldömölkön is sztrájkoltak. Fotó: Facebook / Pedagógusok Szakszervezete

Szerdán folytatónak a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett polgári engedetlenségi akciók is: ennek keretében a tanárok a sztrájkot korlátozó rendeletek figyelmen kívül hagyásával tagadják meg a munkát. A tiltakozásnak ezt a formáját eddig több mint húsz intézményben választották a pedagógusok.

Nagy Erzsébet a lapnak azt is elmondta, 

a kormány nem tűzött ki újabb időpontot a következő sztrájkbizottsági egyeztetésre, holott a kabinet törvényi kötelessége, hogy sztrájk idején is tárgyaljon az érdekképviseletekkel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.