<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gördülő sztrájkhoz egyre többen csatlakoznak, és folytatódnak a polgári engedetlenségi akciók is. A kormány nem adott új tárgyalási időpontot.

Szerdán is több budapesti és vidéki intézményben is munkabeszüntetéssel hívják fel a figyelmet a pedagógusok anyagi és társadalmi megbecsültségének hiányára - írja a Népszava. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) ügyvivője, Nagy Erzsébet a lapnak azt mondta, egyre több visszajelzést kapnak olyan iskolákból, ahol a tanárok csatlakozni kívánnak a PDSZ és a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) által meghirdetett gördülő sztrájkhoz, amelynek első napján, hétfőn szintén számos fővárosi és vidéki – pécsi, nyíregyházi, isaszegi, somogyapáti, vecsési – iskolában volt munkabeszüntetés. A gördülő sztrájkot meghatározott napokra hirdették meg: “A” heteken minden hétfőre, szerdára és péntekre, “B” hetekre keddre és csütörtökre.

Celldömölkön is sztrájkoltak. Fotó: Facebook / Pedagógusok Szakszervezete
Celldömölkön is sztrájkoltak. Fotó: Facebook / Pedagógusok Szakszervezete

Szerdán folytatónak a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett polgári engedetlenségi akciók is: ennek keretében a tanárok a sztrájkot korlátozó rendeletek figyelmen kívül hagyásával tagadják meg a munkát. A tiltakozásnak ezt a formáját eddig több mint húsz intézményben választották a pedagógusok.

Nagy Erzsébet a lapnak azt is elmondta, 

a kormány nem tűzött ki újabb időpontot a következő sztrájkbizottsági egyeztetésre, holott a kabinet törvényi kötelessége, hogy sztrájk idején is tárgyaljon az érdekképviseletekkel.